AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda idam konusu, Cumhuriyet’e yapılan operasyon ve anayasa değişikliği konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Yıldırım, Türkiye aleyhtarlığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan düşmanlığını, terör destekçiliği bile olsa “İfade özgürlüğü” şeklinde savunan PKK’nın hamisi Avrupa Parlamentosunu yerden yere vurdu.

Bırakın bu işleri

FETÖ ve PKK lehine faaliyet yürüttüğü gerekçesiyle operasyon yapılan Cumhuriyet Gazetesi için “Türkiye’de ifade özgürlüğüne ilişkin kırmızı çizgi bir kez daha aşıldı” diyen Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’a tepki gösteren Başbakan Yıldırım, milletin çizgisinin herkesden önemli olduğuna dikkat çekerek, “Avrupa Parlamentosunda birisi, ‘Bu gazeteyle ilgili gözaltılar bizim kırmızı çizgimizdir…’ Kardeşim senin çizgine mizgine biz bakmayız. Kırmızı çizgiyi millet çizer bizde millet. Senin çizginin ne hükmü var? Senin çizginin üzerine bir çizgi de biz çizeriz. Bırakın bu işleri” dedi.

Hainler cezasız kalmamalı

Başbakan, MHP lideri Bahçeli’nin idam konusundaki çağrısına da cevap verdi. Milletin FETÖ’cü ve PKK’lı katiller için idam cezasını istediğini belirten Yıldırım, talepleri dikkate alarak adım atacaklarını vurgulayarak, “Diğer siyasi partilerle bu konuda bir mutabakat sağlanırsa milletin umumi arzusu olan, sınırlandırılmış bir düzenleme yapılabilir. Sınırlandırılmış düzenlemeden kastımız ne? Bu ne zaman gündeme geldi? 15 Temmuz darbe girişiminde gündeme geldi. Tabii canı yanan millet, şehitlerimiz, gazilerimiz var. Bunların cezasız kalmamasını istiyor” dedi ve şöyle devam etti:

“Haklı olarak adaletin yerini bulmasını ve bunun gibi alçak girişimlerin bir daha olmamasını istiyor. Bu talebe, vatandaşın bu feryadına kulak tıkayacak değiliz. Bu bilinmelidir. Ancak bunu da tek başımıza yapamayacağımızı ve bu yapılan düzenlemenin de geriye doğru işlemeyeceğinin de bilinmesini isteriz. Bu çerçevede tabii ki Sayın Bahçeli’nin düşüncesini dikkate alacağız. Biz de anayasada gerekli teklifimizi bu doğrultuda yapacağız.”

CHP her şeye karşı

Meclis’teki partilerin 1 Kasım seçimlerine ilişkin hazırladığı seçim beyannamelerinde millete yeni anayasa söz verdiğini hatırlatan Yıldırım, muhalefet partilerini göreve çağırdı. Yıldırım, CHP’nin anayasa sürecine katkı da bulunmak yerine baltalamayacağı çalıştığını ifade ederek, “Anayasa değişikliğini bizim referanduma götürecek sayımız yok. 330 ve üstü olacak ki, referanduma gitsin ve millet halkoylamasında kararını versin. Biz şunu istiyoruz; bizim istediğimiz gibi anayasayı oylayalım demiyoruz. Bir anayasa değişikliği teklifimiz var siz de teklifinizi getirin vatandaşa gidelim. Vatandaş hangisini onaylarsa başımız gözümüz üstünde yeri var. Bundan daha açık, daha adil bir teklif olabilir mi? Öyle anlaşılıyor ki CHP tamamen karşı. Onlar aynen Çarşı gibi herşeye karşı… Biz ne nöylersek aynen tersini söylüyorlar” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim