Dün sabah saatlerinde çok sayıda ekiple birlikte 53 ilde eşzamanlı operasyonlar yapıldı. Operasyonlar hız kesmeden bugünde devam ediyor ve son aldığımız bilgilere göre 158’den fazla şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Üstelik yakalama kararı çıkartılan kişiler arasında çok sayıda asker ve yüksek makamda memur bulunuyor. Organize İşlerle Mücadele ekiplerinin eşzamanlı operasyonları devam ediyor.

OPERASYONLARDA EVLER DİDİK DİDİK ARANIYOR

Emniyet güçlerinin yaptığı operasyonlarda, kişiler gözaltına alınırken, baskın yapılan evlerin üstü altına getiriliyor. Çok sayıda belgenin bulunduğu evlerde, açılmayan kapılar ve aynı zamanda gizli yerler için itfaiye ekipleri de hazır olarak bekliyor. 15 Temmuz 2016 tarihinde, TSK içerisindeki bazı grupların FETÖ destekli hain darbe girişiminden dolayı FETÖ operasyonlarının devam edeceği valilikler tarafından yayınlanmaya başladı. Balıkesir, Konya, İzmir ve birçok ilde operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.

YABANCI UYRUKLU KİŞİLERE AİT HAT KULLANIYORLAR

FETÖ zanlısı kişilerin, kendi telefon hatları dışında yabancı uyruklu kişilere ait telefon hatlarından iletişim kurdukları da söyleniyor. Yabancı GSM hatlarının yanında, Türkiye’de yaşayan yabancı kişiler üzerinden alınan GSM hatlarının ifşa olmamak için kullandığı bize gelen bilgiler arasında yer alıyor. Üstelik bahsi geçen hatların, sürekli kullanılmadığı ve sadece örgüt toplantıları için iletişimde bulunulması için kullanıldığı da yine bize gelen bilgiler arasında yer alıyor. FETÖ operasyonlarına dair yorumlarınızı, diğer okuyucularımız ile alt taraftan tartışabiliriz.

Editör: TE Bilisim