Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gana, Myanmar ve Endonezya’ya elektrik temin edecek olan yüzen enerji gemileri için Tuzla tersanesinde düzenlenen törene katıldı. Cumhurbaşkanı, son 14 yıldaki adımlarıyla mazlum milletlerin umudu olan Türkiye’nin bunca saldırıya rağmen yakaladığı başarı öyküsüne değindi.

Topu birden saldırıyor

Türkiye’nin FETÖ-PKK-DAEŞ-DHKP-C terör örgütlerinin saldırısı altında olduğunu, 15 Temmuz’da işgal girişimiyle karşılaştığını, Suriye ve Irak’taki ateş çemberi ile mücadelenin verdiğini belirten Erdoğan, buna rağmen büyümenin devam ettiğini belirterek, “Tüm önemli terör örgütlerinin hedef aldığı, dünyanın en sıkıntılı bölgesi olan Suriye ve Irak’taki gelişmelere fiilen müdahil olan, Karadeniz, Kafkasya, Balkanlar gibi potansiyel kriz alanlarıyla iç içe bir ülke” dedi ve şöyle devam etti:

Hedeflerimize koşuyoruz

“Hatta daha 4 ay önce darbe girişimine maruz kalmış bir ülke. Doğru mu? Elhak doğru. Ama mesele şu ki Türkiye sadece bundan ibaret bir ülke değil. Bu fotoğraf, madalyonun sadece bir yüzü. Peki madalyonun diğer yüzünde ne var, bir de ona bakalım. Öteki Türkiye her gün dünya çapında projelerin açılışını yapan, yenilerinin hazırlıklarını yürüten, en yıkıcı krizler karşısında dahi güçlü direnciyle hedeflerinden uzaklaşmayan, büyüyen, gelişen, güçlenen bir Türkiye.”

Gözden geçirme sırası millette

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP’li terör destekçilerinin tutuklanması sonrası Türkiye ile müzakerelerin gözden geçirilebileceği yönünde söylemlerde bulunan, sürecin bitirilebileceği üzerinden tehdit savurmaya kalkarak küstahlaşan Avrupa Birliği’ne cevabı Belarus dönüşünde verdi. Terörün anavatanı AB’nin bir an önce kararını vermesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, AB üyeliğinin referandumla millete sorulabileceğini ifade ederek, şunları söyledi: “Avrupa Birliği adeta bizi zorlayarak, bizim sürecin dışına çıkmamızı istiyor. Eğer bizi istemiyorlarsa, ev sahibi olarak, bunu açıkça söylesinler, gereken kararı alsınlar. Bize yapılanlara karşı ilanihaye sabredemeyiz. İleride gerekirse, biz de halkımıza sorma yoluna gideriz. Nasıl İngiltere halka gitti, halkına sordu. Biz de halkımıza sorarız. Bakalım halk ne diyor? Milli irade ne diyor? Milletimiz ne derse onu yaparız.”

Madalyonun iki yüzü var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin içeride ve dışarıda farklı şekilde görüldüğünü belirten Erdoğan, buna rağmen bunca soruna göğüs gören 15 Temmuz’da Kurtuluş savaşını kazanan ülkede istikrar ortamını kimsenin bozamadığını ifade ederek, “Türkiye’nin en büyük sorunu kendini iyi anlatamamasıdır. Dünyanın hangi ülkesinde bu kadar sorun ve böyle büyük bir ekonomik güç aynı anda olur bilemiyorum. Bakınız Ülkemizi ve milletimizi derinlemesine tanımayan birisinin Türkiye’ye baktığı manzara şu. Tüm terör örgütlerinin hedef aldığı, Suriye ve Irak’ta ki gelişmelere fiilen dahil bir ülke, 4 ay önce darbe girişimine maruz kalmış bir ülke. Türkiye sadece bundan ibaret bir ülke değildir. Bu fotoğraf madalyonun sadece bir yönü” dedi ve şöyle devam etti:

Mesele istikrar meselesi

“Öteki yönü ise Türkiye her gün yeni projelerinin açılımını yapan, büyüyen, gelişen ve güçlenen bir Türkiye.Gece darbe girişimi de olsa ertesi gün ülkede her şey tıkır tıkır işlemeye devam eder. Bakın akşam darbe girişimi oldu ertesi gün yastık altındaki dövizler piyasaya sürüldü.Suriye ve Irak krizleri karşısında kimseden kayda değer bir yardım gelmese de örnek bir duruş sergilemeyi devam edebiliriz. mesele güven meselesidir, mesele istikrar meselesidir.”

Türkiye dışında kimse dayanamaz

Türkiye’nin mega projeleri bir bir vatandaşın hizmetine sunmaya devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 bir yanı ateş çemberine dönen hiçbir ülkenin Türkiye kadar başarılı olamayacağının altını çizerek, “Önümüzdeki ay Boğaz’ın altında Avrasya Tüneli’nin açılışını yapıyoruz. İstanbul’daki havalimanımızın ilk etabını 2018’de açıyoruz. 28 stat projemiz var. 6,5 milyon binanın yıkılıp yeniden yapılmasını hedefleyen kentsel dönüşüm projemiz var. Bizim farkımız bu şekilde her biri tek başına başka bir ülkeyi dizleri üzerine çökertecek sorunlarla, her ülkeyi abad edecek projeleri aynı anda üstesinden gelecek ülkedir. Uluslararası yatırımcıların önemli bölümü bu gerçeği gördüğü için yatırımları artırarak sürdürüyor” diye konuştu.

Hiç kimse mahcup olmaz

Türkiye’nin yatırımcılara en fazla kazandıracak ülkelerin başında geldiğini söyleyen Cumhurbaşkanı, sadece yabancıların değil yerli iş adamlarının taşın altına elini koyması gerektiğini aktararak, “Türkiye kendisine inanan, güvenen, yatırım yapan hiç kimseyi mahcup etmedi, etmeyecek. Yatırımlarınızı ertelemeyin, tereddüte kapılmayın geç kalırsanız pişman olursunuz. Gelin yatırımlarınızı hızlandırın. Milletimize nasıl güveniyorsam iş adamlarımıza da o kadar güveniyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim