Adalet Bakanı Bekir Bozdağ,  katıldığı bir televizyon programında FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimindeki hedefine, TSK’nin temizliğine ve siyasi partilerin tutumuna ilişkin soruları cevapladı.  Cuntacı FETÖ’nün lideri Gülen’in 15 Temmuz’u Türkiye’ye Humeyni gibi dönmek ve rejim değiştirmek amacıyla 40 yıldır planladığının altını çizer Bozdağ, şu ifadeleri kullandı:

Rejimi değiştireceklerdi

“Fetullah Gülen, 40 yıldır bu darbe için hazırlanıyor. Devletin kılcal damarlarına kadar sızdıran ve bunların hepsini vakti için hazırlayan bir beyin o. Orduya, ülkeye, yargıya, devletin her kademesine sızacaksınız, gün geldiği zaman devleti kilitleyeceksiniz ve darbe yapılacak ve yeni bir dünya kurulacak. Onların hedefi bambaşka. Ben daha önce söyledim. Humeyni Paris’te nasıl döndüyse, Fetullah Gülen de Türkiye’ye öyle dönecekti ve Türkiye’de sadece anayasa rafa kaldırılmış olmayacaktı, bana göre rejim de değişecekti.”

ABD için de tehdit

FETÖ’nün dershane ve okullarında “Din” adına kandırdıkları çocukları birer ölüm makinesine çevirdiğini vurgulayan Bozdağ,  örgütün her ülke için tehdit olduğunun altını çizerek, “Yarın Amerika’da bir iktidar kavgasında kendi istikametinde bir yapı oluşturmak için kendi yetiştirdiği elemanlarla Amerika’nın içinde de Türkiye’de yaptığını yapabilir. Başka ülkelerde de yapabilir” diye konuştu.

Birbirimize inanıyoruz

17 Aralık darbe girişimine kadar muhalefetin FETÖ ile ilgili uyarılarına inanmadıklarını, ancak 17 Aralık sonrası aynı durumunda muhalefette meydana geldiğinin tespitini yapan Bakan Bozdağ, 15 Temmuz’u bir dönemi olarak değerlendirerek, “CHP’si anlattı, başkası anlattı. Biz bunlara inanmadık. Hatta ‘alnı secdeye gelen insanlardan zarar gelmez.’ Dedik. 17 Aralık’tan sonra da biz anlattık dilimiz döndüğü kadar, yüksek sesle herkese anlattık. Bu sefer de ‘AK Parti kendine operasyon yapıyor, bunlar o yüzden canı yandığı için bunu söylüyor.’ dedi ve bizi abartmakla, paranoyaya kapılmakla suçladılar. Bu sefer 17 Aralık’a kadar bize bu işi anlatanlar inanmadı. Ama 15 Temmuz’dan sonra herkes bu işe inandı” şeklinde konuştu.

TSK FETÖ’den arınmalı

FETÖ’cü teröristlerin Türk Silahlı Kuvvetlerinin içerisinden temizlenmesinin aciliyetine dikkat çeken Bozdağ,  gerekenin yapılacağını söyleyerek, “Ordumuzu, Fetullah Gülen’in ordusu olmaktan çıkarmamız gerekiyor. Bizim ordumuz kimin ordusu? Türk Silahlı Kuvvetleri, ne diyoruz, ‘Türk ordusu’ diyoruz. Ama FETÖ’nün ordusu haline gelmiş. Şimdi bizim ordumuzu FETÖ’nün ordusu olmaktan çıkarıp aziz Türk milletinin ordusu haline getirecek adımları kararlılıkla atmamız lazım. Onun için de bu konuda hükümetimiz de komuta kademesi de kararlıdır ve gereken ne ise yapılacaktır” mesajını verdi.

Acilen tutuklayın

Terörist elebaşı Gülen’in iadesine ilişkin ABD ile yapılan görüşmeler hakkında bilgiler veren Bakan Bozdağ,   4 dosyanın iade edildiğini ve gerekli taleplerde bulunulduğunu aktararak, “Biz acilen yakalanması ve tutuklanması talebinde bulunduk. Amerika Birleşik Devletlerindeki yetkililer, bize, ‘bu aciliyet nereden kaynaklanıyor’ şeklinde bir soru sordular bakanlığa. Bu kadar olup bitenden sonra bu soruyu sordular. Biz buna rağmen Amerikan yetkililerine, bu aciliyetin nereden kaynaklandığını ifade ettik. Türkiye’de bir darbe teşebbüsü var ve bu darbe teşebbüsünü gerçekleştiren kişi bu darbeyi Amerika’dan sevk ve idare etti” değerlendirmesinde bulundu.  

Editör: TE Bilisim