FETÖ’nün 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminin ardından Yunanistan’a kaçan 8 eski askeri iade etmeyen, hatta başka bir ülkeye gitmeleri için müzakere yürüten Yunanistan, darbeci hainlerin umudu oldu. Yunanistan Göç Politikası Bakanlığı verilerine göre, 2018 yılında Yunanistan’a 4 bin 834 Türk iltica için başvurdu.

Darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz 2016 tarihinden Aralık 2018 de dahil 29 ayda toplam 6 bin 813 Türk vatandaşı iltica için Yunanistan’a başvuruda bulunmuş oldu. Yunan Bakanlığı’nın verilerine göre, 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra bu sayı rekor düzeyde arttı. Yıllardır Türkiye’nin tüm uyarılarına rağmen, DHKP-C’li teröristlere göz yuman Yunanistan, FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’da kalkıştığı kanlı darbe girişimi sonrası, yüzlerce örgüt mensubuna da kucak açtı.

Atina yönetimi, darbe girişiminin ardından helikopterle Türkiye’den kaçan 8 FETÖ’cü subayı korumaya almıştı. Türkiye’nin iade taleplerine kulaklarını tıkayan Yunan yargısının darbeci askerlere iltica hakkı vermesi, terör yandaşlarını cesaretlendirmişti. Yunanistan, daha önce bu ülkede yakalanan çok sayıda DHKP-C’li teröristi, Türkiye’nin iade talebine rağmen geri vermemişti.

Editör: TE Bilisim