İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Şifreli haberleşme programı ByLock’ta bugüne kadar 215 bin 92 hesap, 92 bin 702 tekil kullanıcı tespit ettik.” dedi.

Yasa dışı bahis ile ilgili olarak son bir yılda bin 409 olaya müdahale edildiğini dile getiren Bakan Soylu, “2 bin 133 şüpheli yakalanmış, toplam 31 milyon 859 bin 78 liraya el konulmuştur.” dedi.

BİLİŞİM SUÇLARI

2018 yılında toplam 54 bin 374 bilişim suçu işlendiğini, bunun içinde çocuğun cinsel istismarı, ödeme sistemlerinin kötüye kullanılması, bilişim sistemleri ihlali ve oltalama gibi suçlar olduğunu belirten Soylu, “Yapılan operasyonlarda 18 bin 330 kişi yakalanarak adli makamlara teslim edilmiştir.” ifadeisni kullandı.

VİRÜSLERİNİ YERLEŞTİRMİŞLER

FETÖ’nünbilgisiyarlara virüs göndererek siber saldırı yapan değil, bizzat virüslerini kilit yerle koyan bir terör örgütü olduğunun altını çizen Soylu, “Öyle kalaşnikofla veya el yapımı patlayıcı (EYP) ile değil, F-16 ve tanklarla saldırdılar. Bu altyapıyı, bu iletişimi, dijital ortamın sınırlarını zorlayarak yaptılar. Bilişim kurumlarımıza elemanlarını yuvalamaktan, bildiğiniz basit ankesörlü telefonlar üzerinden kurdukları ağlara kadar her türlü dijital stratejiyi ortaya koydular. Şifreli haberleşme programı ByLock’ta bugüne kadar 215 bin 92 hesap, 92 bin 702 tekil kişi tesbit ettik. Yani bir şekilde ilişki kurdukları herkesi sisteme dahil etmişler. İfade ettiğim gibi bilgisayarlara virüs göndermekle yetinmemişler, bilgisayarların başına virüs gibi insanlar yerleştirerek siber saldırıyı reel saldırıyla takviye etmişler” dedi.

Editör: TE Bilisim