FETÖ soruşturması kapsamında 3 ilde örgütün şifreli haberleşme programı ByLock’u kullandıkları gerekçesiyle 53 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyonlarda şüphelilerden 37’si gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen FETÖ soruşturmaları kapsamında, gizli haberleşme programı ByLock kullanıcılarına yönelik yeni gözaltı kararları alındı.

İstanbul’da ByLock’la ilgili yürütülen iki farklı soruşturma kapsamında, bu programı kullanan ve yazışma içerikleri de tespit edilen 53 şüpheli hakkında gözaltı ve yakalama kararı verildi.

İstanbul, Tekirdağ ve İzmir’de eş zamanlı operasyon düzenleyen İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri şüphelilerden 37’sini gözaltına aldı.

Diğer şüphelilerle ilgili gözaltı ve yakalama işlemlerin ise devam ettiği öğrenildi.

Öte yandan, Tekirdağ merkezli 25 ilde örgütün TSK’daki askeri mahrem yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 50 şüpheliden 47’si gözaltına alındı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmasında da, TSK içinde yapılanan FETÖ’cü askeri personel ve bu personelden sorumlu olduğu tespit edilen 50 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Ayrıca, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, Jandarme ve eniz Kuvvetleri’nde 8’i muvazzaf 92 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Konya merkezli 21 ilde FETÖ operasyonu: 50 gözaltı kararıTürkiye

Editör: TE Bilisim