15 Temmuz 2016’da hain işgal girişimi düzenleyen FETÖ’ye yönelik yürütülen operasyonlar kararlılık sürüyor. Kocaeli merkezli 5 il ve Kırşehir merkezli 4 ilde örgüte yönelik yürütülen operasyonlarda 17 şüpheli gözaltına alındı.

Kırşehir merkezli operasyonda 4 gözaltı

Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütüyle bağlantıları tespit edilen 5 şüphelinin yakalanması için Kırşehir, Ankara, Aydın ve Kahramanmaraş’ta eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, Kırşehir’de esnaf H.O, Kahramanmaraş’ta eski öğretmen A.Ç. ve yurt müdürü Y.C.B, Aydın’da da eski öğretmen H.H.K. gözaltına alındı.

Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

Hakkında yakalama kararı bulunan Ankara’daki okul müdürü A.A’nın yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Kocaeli merkezli operasyonda 13 gözaltı

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca, “silahlı terör örgütüne üye olmak” iddiasıyla 3 binbaşı, 4 yüzbaşı, 5 teğmen ve 2 astsubay olmak üzere toplam 14 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı verildi.

Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Kocaeli, İstanbul, İzmir, Muğla ve Yalova’da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.

Bir firari teğmeni yakalama çalışmaları devam ediyor.

Editör: TE Bilisim