Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bakanlık bünyesinde FETÖ temizliği, özellikle CHP-HDP ittifakı ve Sol medyanın Türkiye’yi işgal etmek isteyen alçakları aklama ve operasyonları sulandırmak için oynadıkları mağduriyet tiyatrosuna değindi. Bakan Müezzinoğlu, bakanlığa bağlı kurumlardaki FETÖ’cü teröristlerin tespitine yönelik çalışmaların devam ettiğinin altını çizerek, şunları söyledi:

Bin 785 kişiye ihraç

“FETÖ’nün darbe girişimiyle ilgili yürütülen çalışmalar kapsamında, bakanlığımızda ve bağlı kuruluşlarında bin 785 kişi ihraç edildi. 450 civarında iademiz var. 240 civarında da inceleme safhasında olanlar var. Dolayısıyla gerçekten FETÖ terör örgütü üyesi olup da bu ülkeye bu millete ihanet etmiş olanları ihraç ettik.”

Şikayetler hikaye

FETÖ’cülere ilişkin mağduriyet iddialarının aklama operasyonunun bir parçası olduğunun tespitini yapan Bakan Müezzinoğlu, “FETÖ’ye yönelik soruşturmalarla ilgili ‘mağduriyet’ adı altında bir kamuoyu algısı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu algıyı doğru bulmuyorum. Mağduriyet dalgası veya mağduriyet şikayetlerinin çok haklı olduğuna inanmıyorum, doğru da bulmuyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim