15 Temmuz hain işgal girişiminin birinci yıl dönümü dolayısıyla çekilen ve vatandaşların büyük tepkisine neden olan “Uyanış” filminin yönetmeni Ali Avcı, “FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak” yargılandığı davada 6 yıl 3 ay hapis cezasına çaptırıldı.

İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında söz alan FETÖ’cü yönetmen Ali Avcı, soruşturmaya konu olan “Uyanış” filminin işgali anlatan bir film olduğunu belirtti.

Avcı, “Bu film ‘darbe olsaydı nasıl olurdu’yu anlatan bir filmdi. Film tek kişilik değildir. Örneğin köprüyü kapatırken emniyet müdürlüğü yardım etti. Filmde Erdoğan’ın başına silah dayanması asıl sıkıntı çıkaran sahne. Sokaktaki çocuğa sorsanız darbenin hedefinin Erdoğan olduğunu söyler, Erdoğan da bunu söyler zaten. Eğer terör örgütüpropagandasıyapsaydım Erdoğan’ı namaz kılarken değil kaçış planı yaparken çekerdim” dedi.

TUTUKLULUNUN HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Savunmasının ardından son sözü sorulan sanık Ali Avcı, beraatini istedi. Kararını açıklayan mahkeme, sanık Ali Avcı’yı, “FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin de devamına karar verdi.

Editör: TE Bilisim