Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenler’de 15 Temmuz Millet Bahçesi ile Yapımı Tamamlanan Tesis ve Projelerin Toplu Açılış Töreni’nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

“İSTANBUL’U HALA BİZE ÇOK GÖRENLERİN OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

Yaklaşık 600 yıldır bizim olan bu şehri (İstanbul), hala bize çok görenler olduğunu biliyoruz. Ülkemize ve milletimize yönelik husumetlerin altındaki sebeplerin en başında gelenlerden biri işte İstanbul’dur.

AK Parti döneminde yapılan projelerle sadece İstanbul’u değil Türkiye’nin tamamını büyüttük. Bizden önce Marmaray, Avrasya Tüneli hayaldi. Bunları biz yaptık Bay Kemal. Onların hayalleri bile ulaşamaz ama biz yaptık.

Bizden önce boğazın üzerinde iki köprü vardı. Bizim zamanımızda Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü yaptık. Onlar konuşur. Biz yaparız. Bu şehirde üretilen herşey dalga dalga tüm illeri, tüm Avrupa’yı etkiliyor.

İstanbul’da çöp dağları, susuzluk vardı. Hepsi bizim zamanımızda giderildi. Biz İstanbul’u kimden aldık. CHP’den. Boğaz’ın altından alternatif tüneller yaparak İstanbul’a getirerek su sorununu çözdük. 2040’a kadar böyle bir sorun olmayacak.

“CHP YOKSULLUĞUN DANİSKASI DEMEKTİR”

CHP çöp, susuzluk, hava kirliliği demektir. CHP yoksulluk demektir, CHP yasaklar demektir ve CHP yoksulluğun daniskası demektir. O yoksulluğu aramızdaki yaşlı amcalar iyi bilir. Büyüklerimiz ne çileler, ne sıkıntılar yaşamışlar. Bizler gençlik yıllarımızda mazot, yağ kuyruklarını biliriz.

Şimdi önümüzde yeni bir yol ayrımı var. İstanbul’u yerini güçlendirmekle kalmayacağız.

Bugün burada 5 önemli hizmetin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bunlardan biri 15 Temmuz millet bahçesi. Çevrecilik belediyecilik ve hizmet bizim işimiz. Biz bu millete hizmetkar olmaya geldik, farkımız bu.

“HER ZAMAN TERÖRİSTLERİN ENSESİNDEYİZ”

Fırat’ın doğusuna operasyon hazırlığıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her zaman teröristlerin beynindeyiz, onların açtıkları çukurlara onları gömüyoruz, gömmeye devam edeceğiz” dedi.

“İSTANBUL CHP DÖNEMİNDE KURUMUŞTU”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul üzerinden yaptığı eleştirilere cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan ,”İstanbul CHP döneminde susuzluktan kurumuştu, kokmuştu. Osmanlı’dan kalma çeşmelerin önündeki su kuyruklarının ucu gözükmüyordu.” ifadesini kullandı.

Bay Kemal senin bunlardan haberin yok, sen o zaman başka yerlerdeydin. Sen o zaman bu işlerin nasıl yapıldığını bile bilmiyordun Bay Kemal, işte böyle bir hizmeti (doğal gaz) hem de Meclis kürsüsünden karalamaya çalışıyorsun, ayıp, ayıp, ayıp… Biraz izan sahibi ol.

İstanbul’daki toplam 600 milyon 300 bin abone içinde, borcundan dolayı suyu kesik olanların sayısı 23 bindir. Bir başka ifadeyle binde 37 düzeyindedir.

F-35’ler yapıyor Amerika, onlardan bize de gelecek, 120 tane. Onların bile belli parçalarını Türkiye olarak biz üretiyoruz.

Türkiye’nin şanssızlığı, anamuhalefet partisinin işte böyle bir zihniyetin esareti altında bulunuyor olmasıdır.

“BU DEFA KAÇMAYA FIRSAT BULAMAZSIN”

Bay Kemal, kimseyi sokağa çıkartamayacaksın. Burası Fransa Hollanda değil.

15 Temmuz gecesinde tankların arasından kaçıp Bakırköy Belediyesine gitmiş olabilirsin ama bu defa kaçmaya fırsat bile bulamazsın, onu bil.

Sen eğer Gezi olaylarındaki gibi bir şeyler yapmaya tevessül edersen, o televizyon ekranında ne idüğü belirsiz, kendini bilmez, haddini bilmez birilerinin sokağa davet etmesiyle iş yapacağını zannediyorsan, bilesin ki bu millet 15 Temmuz’da FETÖ’cülere ve uşaklarına nasıl bu meydanları dar ettiyse, yine dar ederiz. Bunu böyle bilesin.

Kılıçdaroğlu’ndan ‘kaos’ çağrısı: Sokağa çıkmayan işçi, işçi değildirSiyaset

Editör: TE Bilisim