CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz ihanet gibi bir açıklama yaparak, Türkiye’nin Cemal Kaşıkçı cinayetinde “suç ortağı” olduğunu, başarısız bir sınav verdiğini söyledi.

Çeviköz, Türkiye’nin Suudi Krallığı’yla el birliği içinde cinayetin üzerini örttüğünü savunarak, uluslar arası hukuk engellerini göz ardı etti. Konsolosluk binası ve büyükelçilik konutuna neden girilmediğini sorgulayan Çeviköz, Viyana Sözleşmesi’nden bahsetmeyerek, FETÖ’cüleri memnun eden ifadelerle, cinayetin sorumlusu olarak kendi ülkesini gösterdi.

FETÖ’NÜN TALİMATIYLA

Türkiye’nin inandırıcılığının ortadan kalktığını savunan, Batı’da ciddiye alınmayan bir devlet olarak gösteren Ünal Çeviköz, adeta Cemal Kaşıkçı’yı Türkiye öldürmüş gibi konuştu.

‘Türkiye düşmanı’ gibi ülkesini güvensiz olarak gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı, Cemal Kaşıkçı’nın katillerinin kaçma çabalarına destek olunduğunu iddia etti. Buna mukabil Suudi Krallığı’yla ilgili tek olumsuz ifade kullanmaktan kaçınan Ünal Çeviköz, adeta FETÖ talimatlarıyla konuşuyor gibi göründü. ABD ve Suudi Arabistan’la iyi ilişkiler içindeki FETÖ’cüler, finans kaynaklarını Cemal Kaşıkçı olayından sıyırmak isterken; Batı’da Türkiye’yi ağır suçlamalarla karalamayı sürdürüyor. Çeviköz de yükümlülüklerini yerine getirmemekle itham ettiği Türkiye’yi, cinayetin faili Veliaht Prens MbS’nin babası Suud Kralı Selman’ın talimatıyla, katilleri serbest bırakmakla ve onlara yardım etmekle suçladı.

Editör: TE Bilisim