Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Yargıda Birlik Derneği üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, FETÖ’nün yargıyı kontrol altına alma girişimleri, devlet kadrolarındaki hainler, terör operasyonuna yönelik çarpıcı demeçler verdi.

Kadroları istila ettiler

FETÖ’nün Ergenekon, balyoz, askeri casusluk gibi kumpaslarını hatırlatan Erdoğan, hain örgütün hükümetin Türkiye’nin karanlık yapılardan temizlenmesi için yargıya verdiği desteği kendi lehine kullandığını aktararak, “Türkiye’nin darbecilerle, cuntacılarla, vesayet odaklarıyla mücadelesi adına yargıya verdiğimiz desteği, bu örgüt (FETÖ) kendi militanlarına yol açmak için kullanmıştır. Bu durum, sadece kadroların istilasına yol açmamış, aynı zamanda darbecilerle, cuntacılarla, vesayet odaklarıyla yaptığımız mücadeleye de çok büyük zararlar vermiştir” diye konuştu.

FETÖ 17-25 ARALIK’TA DEŞİFRE OLDU

Erdoğan, FETÖ’nün 17-25 Aralık darbe girişimine hala “yolsuzluk operasyonu” diyerek örgütün sözcülüğünü üstlenen CHP ve işbirlikçilerine de fena çattı. Erdoğan, FETÖ’nün 17-25 Aralık’ta 40 yıldır gizlediği gerçek yüzünü ortaya çıkardığını dile getirerek, “17-25 Aralık operasyonunu birileri ısrarla şahsi meselem olarak göstermeye çalıştı, hala da çalışıyor. Halbuki 17-25 Aralık operasyonu yargıyı ele geçirmeye çalışan bu örgütün (FETÖ) kendini inkar edilemez bir şekilde açığa çıkarmasının adıdır” ifadelerini kullandı.

Her gün eriyecekler

Erdoğan, FETÖ ile PKK’nın işbirliğine de ışık tuttu. FETÖ’den büyük oranda temizlenen emniyet ile TSK’daki hala bazı hainlerin bulunduğu ve hala teröre destek sağladıklarını söyleyerek, şunları dedi: “PKK terör örgütü ile bunlar (FETÖ) ortak, müşterek çalışıyorlar. Bugün bizim emniyet teşkilatımız içerisinde bunlar var mı, var. Silahlı Kuvvetlerimizin içinde bunlar var mı, var. Bunlar terör örgütlerinin işini ciddi manada kolaylaştırıyorlar ama her geçen gün eriyorlar, daha da eriyecekler veya terk edecekler.”

Kimse mağdur olmadı

Kamu kurumlarındaki FETÖ temizliğinin hiçbir işi aksatmadığını belirten Erdoğan, kolluk kuvvetlerindeki temizliğin terör operasyonlarını kolaylaştırdığını belirterek. “Vatandaşlarımızdan aldığımız geri dönüşler hep bu yöndedir. Bugüne kadar FETÖ’cülerin kamudan uzaklaştırılmasından dolayı aksayan bir iş, ortaya çıkan bir mağduriyet henüz görmedim, duymadım. Hatta yılbaşında İstanbul’da yaşanan terör saldırısının failinin yakalanmasında olduğu gibi, gerçekten çok zor ve takdir edilmeyi hak eden işlerin üstesinden başarıyla gelindiğini görüyoruz.”

“İtirafçılar oyun oynuyor”

Erdoğan yargı mensuplarını, FETÖ’cü itirafçılar konusunda uyardı. Erdoğan, FETÖ’yü anlatacağım diye ortaya çıkan sözde itirafçıların, örgütü korumak için oyunlar oynadığına dikkat çekerek, sözlerini şöyle sonlandırdı: “İtirafçı namıyla ortaya çıkıyorlar. Fakat bunlar doğru konuşmuyor. Bakın bunu açık söylüyorum. İtirafçı diyerek ortaya çıkarken bunlar, gayet iyi aldatmacayı oynuyorlar. En tehlikeli olan da bu. Çünkü bunların bir kısmıyla benim zamanında başa baş görüşmelerim olmuştur, Başbakanlığım zamanında. Şimdi itirafçı olarak söyledikleriyle Başbakan olduğum zaman bana söylediklerine baktığım zaman tamamen aykırı ifadeler. Bu oyuna asla gelmemek gerekiyor.”

Editör: TE Bilisim