Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığındaki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasına ilişkin soruşturmada 6’sı muvazzaf 22 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıktı, 10 kişi de gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, daha önceki operasyonlarda gözaltına alınıp etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan asker şüphelilerin ifadeleri ve teşhisleri doğrultusunda, FETÖ ile bağlantısı tespit edilen 22 kişi hakkında soruşturma başlattı.

Savcılığın talimatı üzerine harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 22 şüphelinin yakalanması için operasyon gerçekleştirdi. 10 kişi gözaltına alınırken diğer şüphelilerin de yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Hakkında gözaltı kararı verilmiş olan şüphelilerden birinin yarbay, ikisinin binbaşı, üçünün yüzbaşı, dördünün de astsubay rütbesinde ve altısının halen görevde olduğu, 12 şüphelinin ise bu kişilerin mahrem “abisi” olduğu açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) personeli 3’ü muvazzaf 13 binbaşı hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, binbaşı rütbesindeki 13 KKK personelinin, FETÖ’nün “mahrem imamları” ile irtibatlarının olduğu tespit etmişti.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, savcılık talimatıyla gözaltı işlemleri için operasyonlara başlamış, gözaltına alınan bazı şüphelilerden 3’nün hala aktif görevde olduğu, diğerlerinin de haklarındaki soruşturma nedeniyle daha önce açığa alınmış oldukları öğrenilmişti.

Editör: TE Bilisim