Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetleri’nin Fırat Kalkanı Harekatı’yla Cerablus’u terör örgütü DAEŞ’ten temizlemesine, “Türkiye, Suriye batağında bozguna uğrayacak” tehdidiyle karşılayan PKK/PYD elebaşı Salih Müslim, Avrupa Parlamentosu çatısı altında Türkiye’ye nefret kustu.

Terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin lideri Müslim, Brüksel’deki AP binasında ağırlandı ve başlığında Türkiye’yi “istilacı” olarak suçlayan bir basın açıklaması yapmasına izin verildi. Türkiye’ye ağır suçlamalarda bulunan Müslim, Türkiye’nin Suriye’ye kasıtlı olarak girdiğini ve imparatorluk kurma amacı taşıdığını iddia etti.

Ankara’yı DAEŞ’e yardım etmekle suçlayan Müslim, Türkiye’nin imparatorluk kurma amacı taşıdığını savundu ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Lideri Mesut Barzani’den yardım talebinde bulundu. Rojava’daki kamplarda kalan çok sayıda muhacir olduğunu öne süren PKK/PYD elebaşı, “İnsanlar korkudan kaçıyor. Onlar için elimizden geleni yaptık, uluslararası toplum ise yeteri kadar yardımcı olmadı” şeklinde konuştu.

Brüksel’deki basın toplantısını eleştiren birçok Twitter kullanıcısı, Avrupa Birliği’ni terör örgütü PKK/PYD’ye destek vermekle suçladı.

Salih Müslim’le birlikte konuşan Slovak parlamenter Branislav Skripek, bir skandala imza atarak, Avrupa Birliği’nin (AB) güvenliği ve muhacir krizinin, terör örgütü PKK/PYD sayesinde çözülebileceğini savundu.

Bu arada, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki başarısız darbe girişimi sonrası Köln’deki Türklerin gerçekleştirdiği darbe karşıtı gösterilerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferans yöntemiyle konuşma yapmasına izin vermeyen Almanya, Duisburg kentinde PKK/PYD yandaşlarının yürüyüş yapmasına izin verdi.

Alman polisinin, terör örgütü PKK/PYD’nin propagandasını yapan ve teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atan gruba müdahale etmediği gözlendi. Türkiye aleyhine sloganların atıldığı yürüyüşe onlarca Alman polisi yaya ve araçlarıyla eskortluk etti.

ABD ve AB, PKK’yı terör örgütü olarak kabul ediyor ancak örgütün Suriye uzantısı PYD’yi aynı kategoride görmüyor. Münbiç’in DAEŞ’den kurtarılmasıyla Fırat Nehri’nin batısına yerleşen PKK/PYD güçleri, Ankara’nın uyarılarına rağmen tamamen nehrin doğusuna çekilmiş değil.

PKK/PYD’yi havadan bombardımana tutan Türkiye, defalarca Fırat Nehri’nin batısını kırmızı çizgi olarak ilan etti.

Editör: TE Bilisim