15 Temmuz’da hain işgal girişimini düzenleyen Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik operasyonlar kararlılıkla sürüyor. Kayseri, Adana ve Kocaeli’nde örgüte yönelik düzenlenen operasyonlarda, 6 şüpheli tutuklandı, 14 şüpheli ise gözaltına alındı.

Kayseri’deki operasyonda 14 gözaltı

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgütle bağlantılı oldukları ve şifreli haberleşme ağı ByLock kullandıkları gerekçesiyle 26 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Şube müdürlükleri ekipleri tarafından, Kayseri ve Adana’da önceden belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı.

Adreslerinde bulunamayan 12 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Kocaeli’deki FETÖ soruşturmasında 6 tutuklama

Gebze Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme ağı ByLock kullandıkları belirlenen, kamudan ihraç edilenler ile çeşitli meslek gruplarında çalışanlara yönelik operasyon düzenlendi.  

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 9 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Gebze Adliyesi’ne sevk edildi.

Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılan zanlılardan 6’sı tutuklanırken, 3’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Editör: TE Bilisim