MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Hakkari’de Süngü Tepe üs bölgesindeki arızalı askeri mühimmatın infilak etmesi sonucu 7 askerimizin şehit olduğu olaya ilişkin Bahçeli, “Vatan görevini yapan her evladımız bizim için paha biçilemez önemdedir. Hakkari’deki patlamada ihmal varsa sorumlular ağır şekilde cezalandırılmalıdır.” dedi.

“BİR KURUŞLUK DEĞERLERİ YOK”

ABD’nin “PKK üst düzey yöneticilerinin başına ödül koymasına” ilişkin kararını sert bir dille eleştiren Bahçeli, “ABD’nin teröristlerin başına ödül koyması zamanlama itibariyle kuşku vericidir. Ederi 12 milyon dolar olan teröristlerin bizim nazarımızda bir kuruşluk değerleri yoktur. PKK eşittir YPG’dir. 1 dolarlık FETÖ’cüler neyse YPG ve PKK aynısıdır. Terör örgütlerini tembihleyerek vahşi emelleri diri tutuyorlar.” ifadelerini kullandı.

“ÖDÜL YEMİ VAHŞİ BATI AVCILIĞIDIR”

“İsmi ne olursa olsun Türkiye’ye silah doğrultmuş hangi örgüt varsa düşmandır.” ifadesini kullanan Bahçeli, “Yok edilmesi mubahtır. Ödül yemi vahşi batı avcılığıdır. Hiçbir emperyalist senaryo hayata geçmeyecektir.” dedi.

“FRANSIZ SÖMÜRGECİLER HANGİ DEMOKRASİDEN BAHSEDİYOR?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘siyasi oyunlar oynamakla’ suçlayan Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian’a tepki gösteren Bahçeli, “1. Dünya Savaşı’nın bitmesinin nesini kutlayacağız? Merkel ve diğerleri ne anlatıyor? Bu sömürgeciler hangi insanlıktan, hangi huzurdan bahsediyorlar? 1. Dünya Savaşı hala devam etmektedir. Türkiye’yi siyasi oyun oynamakla itham eden Fransız sömürgeciler bize hangi demokrasiden bahsediyor?” ifadelerini kullandı.

“FIRAT’IN DOĞUSU DA BATISI DA TERTEMİZ YAPILMALI”

Bahçeli, “Fırat’ın doğusu da batısı da tertemiz yapılmalı, ülkemize karşı duran odaklara dünyanın kaç bucak olduğu gösterilmelidir. Paris’te toplananların alayı 100 yıl öncesi için sahte üzüntülerini paylaşırken şu anda Ortadoğu’da yaptıkları için acaba ne diyeceklerdir.” dedi.

Editör: TE Bilisim