Türkiye’de ‘FETÖ üyeliği’ suçlamasıyla üç yıla yakın süredir tutuklu bulunan ABD vatandaşı ve NASA çalışanı Serkan Gölge, Mayıs ayında serbest bırakılmıştı. ABD Başkanı Donald Trump, dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrasında Serkan Gölge için teşekkür etti. Trump’un açıklamaları sonrasında Serkan Gölge kimdir soruları sorulmaya başlandı. İşte Serkan Gölge hakkında merak edilenler…

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeden sonra, basın mensuplarına yaptığı açıklamaya “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Serkan Gölge’yi serbest bıraktığı için teşekkür ederek başlamak istiyorum. Kendisi gözaltındaydı. Bu güzel jestti. Teşekkür ederek başlamak istiyorum. Bu ABD için ve Türkiye için iyi haber.” sözleriyle başladı.

PEKİ SERKAN GÖLGE KİMDİR? NEDEN TUTUKLANMIŞTI?

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından, cebinde NASA’ya ait kimlik kartı bulunduğu için “CIA ajanı” olduğu yönündeki bir ihbar üzerine gözaltına alınan, daha sonra 1 dolar delil gösterilerek “FETÖ üyeliği” suçlamasıyla tutuklanan NASA çalışanı, fizikçi Serkan Gölge’nin üçüncü duruşması 4 Temmuz’da yapılmıştı. Duruşmada davanın ertlenmesine karar verilmişti.

Türkiye’de ‘FETÖ üyeliği’ suçlamasıyla üç yıla yakın süredir tutuklu bulunan ABD vatandaşı ve NASA çalışanı Serkan Gölge 29 Mayıs 2019’da serbest bırakılmıştı.

SERKAN GÖLGE KİM?

NASA’da görev yapan 37 yaşındaki Gölge iki çocuk babası. Houston’da yaşıyor. 2002’de Fatih Üniversitesi Fizik Bölümünden mezun oldu.

Serkan Gölge doktorasını ABD’nin Old Dominion Üniversitesi’nden 2010 yılında aldı. 3 yıl Kuzey Carolina Central Üniversitesi’nde çalıştıktan sonra 2013 yılında NASA Johnson Uzay Merkezi’nde çalışmaya başladı.

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından Türkiye’de tutuklanan Serkan Gölge 29 Mayıs 2019’da serbest bırakıldı.

Editör: TE Bilisim