Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’yi bölgenin cazibe merkezi haline getirecek olan Uluslararası Finans Merkezi’nin temel atma töreninde başkanlık sisteminin gerekçelerini açıklarken, muhalefete de seslendi.

Hepimizin sözü var

Başkanlık sisteminin Türkiye’de yaşanabilecek siyasi ve ekonomik krizlerini engelleyecek en temel yönetim modeli olduğunu vurgulayan Başbakan Yıldırım, aksi halde ülkenin gelişmesinin önüne çeşitli engeller çıkarılabileceğini ifade ederek, “Bir işimiz daha kaldı. Türkiye’de istikrarın sürmesi lazım. İstikrar sürecek. Türkiye büyümeye devam edecek. Nasıl olacak? Başkanlıkla olacak.Şimdi diyoruz ki siyasi partilere, millete hepinizin sözü var, bizim de sözümüz var, CHP’nin de MHP’nin de sözü var. Ne dedik? Her seçimde dedik ki yeni anayasayı yapacağız ve Türkiye’de istikrarı kalıcı hale getireceğiz” dedi ve şöyle devam etti:

“İstikrarın kalıcı hale getirilmesinin yolu başkanlıktan geçiyor. Aksi halde bakın 7 Haziran’da neler yaşadık. Hükümet kurulamadı. Eğer öyle devam etseydi bugün Türkiye, PKK’yla, FETÖ’yle, DEAŞ’la mücadele edebilir miydi? Allah’tan millet bunu gördü ve kararını değiştirdi, AK Parti’yi 1 Kasım’da iş başına getirdiniz. Böylelikle zayıf iktidarlardan milleti kurtarmak, milli birliği kuvvetlendirmek için başkanlık sistemine ihtiyaç var.”

Muhalefet partilerinin başkanlık dışındaki model önerilerine açık olduklarını söyleyen Yıldırım, zaman kaybetmeden millete söz hakkı verilmesi gerektiğini dile getirerek, “Biz başkanlık diyoruz. Biz ‘Başkanlık Türkiye için gereklidir’ diyoruz. Başkanlıkta Türkiye’nin birliği, beraberliği, kardeşliği var. Eğer siz başkanlık değil de başka bir model öneriyorsanız, buyurun ikisini de soralım millete, milletin verdiği kararın başımızın, gözümüzün üzerinde yeri vardır” diye konuştu.

35 milyar dolarlık yatırım

Yıldırım, ayrıca 14 yıllık AK Parti iktidarında Türkiye’nin geldiği noktayı da örnekleriyle açıkladı. Yıldırım, 2002 Türkiye’sinin kepenklerin kapatıldığı, anayasa kitapçıklarıyla ekonominin dibe vurduğu bir dönemden geçtiğini, aktararak, şunları söyledi: “Nereden nereye. 70 sente muhtaç olan, yazar kasası başbakanlığa fırlatılan bir Türkiye’den, tek başına 35 milyarlık yatırımı yapan, dünyanın en büyük havalimanını İstanbul’a kazandıran bir Türkiye’ye geldik.”

Para İstanbul’a akacak

Yıldırım, İstanbul Finans Merkezi’nin işlevlerini ve amacını da duyurdu. Yatırımcıların daha fazla kazanacak noktalar aradığını vurgulayan Başbakan Yıldırım, , “Finansman, yani dünyadaki nakit para artık yeni adresler arıyor. Onun için İstanbul, finansman için, yatırımcılara kaynak için en ideal yer. ” dedi.

Editör: TE Bilisim