Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı Sudan-Çad-Tunus temaslarını değerlendirdi. Erdoğan’ın Afrika’ya ayrı bir önem verdiğini belirten Kalın, Batının bölgeyi sömürmeye, Türkiye’nin ise kalkındırmaya çalıştığının tespitini yaptı. Kalın, Türkiye’nin Afrika kıtasında 38 büyükelçiliğinin bulunduğunu, bu rakamın 2018’de 41’e yükseleceğinin bilgisini paylaştı. Kalın, Erdoğan’ın Sudan ziyaretinde bir süreliğine Türkiye’ye tahsisi konusunda anlaştığı Sevakin Adası için atılacak adımları sıraladı. TİKA’nın adadaki yatırımlarını sürdürdüğünü aktaran Kalın, adanın ciddi bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, şunları söyledi:

Turizm potansiyeli yüksek

“Kızıldeniz’e açıldığı için çok önemli bir potansiyel sunuyor. Sevakin Adası’nda TİKA, iki cami ve bir gümrük binasını restore etti. Devamı gelecek. Niyetimiz adanın tamamını rehabilite etmek ve bir turizm alanı haline getirmek. Çünkü Osmanlı’da da Cidde’ye geçmeden önce önemli bir hac ve umre limanıydı orası.”

Mücadelemiz sürecek

Kalın, ayrıca işgalci terör örgütü FETÖ’nün Afrika’daki yapılanmasına yönelik verilen mücadeleye değindi. Afrika ülkelerinin FETÖ tehlikesini anlaması gerektiğini vurgulayan İbrahim Kalın, “Bu konuda Sudan ve Çad hükümetlerine verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Bu tehlikenin farkına varmış olmaları bizim için memnuniyet verici bir durum. Afrika sathında da FETÖ ile mücadelemiz bundan sonra da kararlı bir şekilde devam edecek” dedi.

Editör: TE Bilisim