Aynı gün, terörist elebaşı Murat Karayılan’ın sözlerini kullanan gazete, Zillet İttifakı için de destek istedi. FETÖ ile iltisaklı Sözcü Gazetesi küstah ifadeler ile, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “idam” edilmesini istedi. Demokrasi kahramanı olan 9. Başbakan Adnan Menderes’i, tarihi gerçekleri çarpıtarak eleştiren ve idam için ‘haklılık’ payı arayan darbe sevici Sözcü Gazetesi, Başkan Erdoğan’ı da “Kafa aynı kafa” diyerek hedef yaptı. Küresel güçlerin Türkiye’ye müdahale etmesi çağrısında bulunan sözde gazeteciler, Kandil’in partisi HDP’nin de içinde bulunduğu, CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi’nin ittifakı lehine oy toplamaya kalktı. 27 Mayıs’ta bir darbe ile katledilen Menderes üzerinden Erdoğan’ı işaret eden vesayet odağı, bölücü terör örgütü PKK’nın terörist elebaşlarından Murat Karayılan’ı konuşturup ‘Hükümet karşısında, ittifak ile yürüyün’ sözlerini kullandı.

60 YILDIR ‘DARBECİ’

‘Menderes’in idamı haklıydı’ diye cüretkâr ifadeler ile çıkan darbeci Sözcü Gazetesi’nin yazarı Sinan Meydan, ‘Tarihten Günümüze’ adlı köşesinde, ‘Bugün de aynı şeyler oluyor’ diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için idam sehpası kurulmasını istediklerini yazdı. Tehdit dolu metindeki, ‘Erdoğan ile Menderes’in kafası aynı kafa’ skandal başlığıyla Sözcü Gazetesi, 1957 Seçimleri’nde darbecilerin dillendirdiği yalanları referans gösteriyor.

Tam 62 yıllık spekülasyonlar, iftira ve yalanları gerçek gibi sunarak hem Adnan Menderes’in idamını meşrulaştıran gazete, bununla yetinmeyerek, aynı şeylerle Erdoğan’ı da suçlamaya kalktı. Siyaset dışı güçleri devreye sokmak isteyen Sözcü Gazetesi, ‘kafa aynı kafa’ başlığında olduğu gibi, demokrasiden nasipsizce ‘yarım asırlık’ darbeci zihniyetini sürdürdü.

Editör: TE Bilisim