Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), yurt içi ve yurt dışında bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlar kararlılıkla sürüyor.

İçişleri Bakanlığı, Türkiye genelinde 25 Aralık-1 Ocak tarihleri arasında düzenlenen operasyonlarda 13 teröristin öldürüldüğünü bildirildi.

947 zanlı gözaltına alındı

Operasyonlarda bölücü terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla 125, terör örgütü DEAŞ ile irtibatlı oldukları iddiasıyla 325, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile mücadele kapsamında 493, sol terör örgütleriyle mücadele kapsamında da 5 zanlı gözaltına alındı.

Planlı operasyonlarda 948’i terör suçları, 98’i düzensiz göç ve 3 bin 764’ü uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından olmak üzere 4 bin 810 şüpheli yakalandı.

Operasyonlarda 5’i ölü, 7’si sağ ve biri teslim olmak üzere 13 terörist etkisiz hale getirildi.

Barınak ve mağaralar imha edildi

Van, Tunceli, Erzincan, Iğdır, Bitlis, Osmaniye ve Şırnak’taki operasyonlarda örgüt mensuplarınca kullanılan 71 sığınak, barınak ve mağara ile tuzaklanan 23 el yapımı patlayıcı ve mayın imha edildi.

Güvenlik güçlerince, patlayıcı yapımında kullanılan 262 kilogram madde, 13 el bombası, 17’si ağır ve uzun namlulu olmak üzere 21 silah ile 7 bin 431 muhtelif mühimmat ele geçirildi.

Ayrıca, 19-31 Aralık tarihlerinde terör örgütü DEAŞ’ın yılbaşında eylem yapma ihtimaline karşı 32 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 361 kişi yakalandı. Operasyonlarda bir canlı bomba yeleği, tabanca-av tüfeği ile muhtelif mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Editör: TE Bilisim