AK Parti Grup Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz’da vatanı kurtaran kahramanlara yönelik vize muafiyeti konusunda Kılıçdaroğlu ile aynı kaygıyı paylaşan, 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimi için de “Hayırcı” cepheye göz kırpan Abdullah Gül ve onunla birlikte hareket edenlere ateş püskürdü.

“Samimi değiller”

“Dünyada neler oluyor, ülkemizde neler oluyor, bununla ilgili bir sesiniz çıkmayacak, bu ülkede bir ‘Evet-Hayır’ referandumu yapılıyor ve partimiz burada ‘Evet’ başlığını böyle atıyor ama bakıyorsunuz birileri de ‘Hayır’ için kampanya yürütüyor. Kulislerde, şurada burada… Ve şimdi de kendilerinde söz hakkı görüyorlar. Kusura bakmasınlar. Bu birlikteliği, bu beraberliği, bu dayanışmayı zedeleyenler bilsinler ki artık bu kervanın samimi yolcuları değillerdir. Biz bu yola çıkarken sadakatin aslolan bir kavram olduğunu bilerek çıktık. Bu trenden düşenler, kusura bakmasınlar düştükleri yerde kalırlar.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Bahçeli’nin destek açıklaması ve Abdullah Gül ile etrafındaki isimlerin dikkat çeken çelişkili hareketlerine dair önemli tespitler yaptı. Yıllarca AK Parti’de bulunup, bugün partisini yarı yolda bırakanların söz hakkının bulunmadığını aktaran Erdoğan, sadakatin önemine vurgu yaparken Abdullah Gül ve ekibine şöyle seslendi:

Karşı saflardaydılar

“Bunlar, milletimizle birlikte son 3-4 yıldır verdiğimiz hayati mücadelede en küçük bir desteklerini görmediğimiz, hatta çoğu defa karşı saflarda silüetleri beliren kişilerdir. Dünyada neler oluyor, ülkemizde neler oluyor, bununla ilgili bir sesiniz çıkmayacak, bu ülkede bir ‘evet-hayır’ referandumu yapılıyor ve partimiz burada ‘evet’ başlığını böyle atıyor ama bakıyorsunuz birileri de ‘hayır’ için kampanya yürütüyor. Kulislerde, şurada burada… Ve şimdi de kendilerinde söz hakkı görüyorlar. Kusura bakmasınlar. Bu birlikteliği, bu beraberliği, bu dayanışmayı zedeleyenler bilsinler ki artık bu kervanın samimi yolcuları değildir. Bu trenden düşenler, kusura bakmasınlar düştükleri yerde kalırlar ama bu da yoluna devam eder.”

Geleceğe birlikte yürürüz

Erdoğan, Bahçeli’nin 2019’da kendisini destekleyeceği sözünü de yorumladı. 7 Ağustos ruhuna atıfta bulunan Cumhurbaşkanı, MHP ile AK Parti’nin geleceğe birlikte yürüyeceğini işaret ederek, “Bu yerli ve milli duruşla birlikte inanıyorum ki ülkemizde bizi bölmek ve ayrıştırmak isteyenler bu hedeflerine ulaşamayacaklar. Çünkü bizler 7 Ağustos ruhunu yaşamakta kararlıyız, yaşamaya devam ediyoruz ve devam edeceğiz. Birileri diyor ki acaba ‘şu ne der, bu ne der’. Kusura bakmasınlar, ‘şu ne der, bu ne der’ değil, ‘biz ne deriz’, asıl olan budur. Onun için de bizler Sayın Bahçeli ile bir araya geliriz, ülkemizin sorunlarında dertleşiriz, konuşuruz. Uyum yasaları vesairesi konusunda ilgili arkadaşlar onların çalışmasını da yapar, geleceğe beraber inşallah yürürüz” dedi.

Taraflar netleşti

2019 seçimlerine de değinen Cumhurbaşkanı, tarafları yorumladı. Yerli ve milli olanlarla, emperyalist kuklası olanların yarışacağının tespitini yapan Cumhurbaşkanı, “2019 seçiminin yerli ve milli olanlarla, ipi başka mahfillerin elinde bulunanlar arasında geçeceği açıktır. Yabancı ülkeler başta olmak üzere, FETÖ’den PKK’ya kadar tüm aktörler bu çerçevede pozisyon almaktadır. Bizim yerimiz her zamanki gibi milletimizin yanıdır” ifadelerini kullandı.

Külliye’de ittifak zirvesi

Diğer yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019’da kendisini destekleyeceğini açıklayarak milli ittifakı güçlendiren MHP lideri Devlet Bahçeli’yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne davet etti. Bahçeli, Erdoğan’ın teklifine olumlu yanıt verirken tarihi görüşmenin bugün saat 16.00’da yapılacağı öğrenildi. Zirvede seçim ittifakının ele alınacağı, 2019’a yönelik yol haritasının çıkarılacağı öğrenildi.

Terör koridoru projesi bitecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Suriye’de PKK terör örgütüne 4 bini aşkın TIR göndererek, terör koridoru hayali kuran ABD’ye meydan okudu. Afrin ve Münbiç’in de temizleneceğinin altını çizen Erdoğan, “Şimdi sıra bölücü örgütün Suriye terör koridoru oluşturma projesini tamamen çökertmeye gelmiştir. Fırat Kalkanı Harekatıyla attığımız adımı, Afrin ve Münbiç’te devam ettirerek, ardından da tüm sınır boylarını güvene ve huzura kavuşturarak, bu süreci inşallah tamamlayacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim