15 Temmuz’da üst aklın Türkiye’yi parçalama planının taşeronluğunu üstlenen, bu hain hedef doğrultusunda da devletten çaldıkları, tank, silah ve uçaklarla 241 kişi şehit eden FETÖ’nün kirli bağlantıları, örgüte yön veren patronları bir bir deşifre ediliyor. Bu kapsamda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, 25 Kasım 2015 tarihinde FETÖ’ye yönelik soruşturma kapsamında, gizli tanığın verdiği ifadelere ulaştı. FETÖ’ye üniversite yıllarında katıldığını, mezun olduktan sonra yurtiçi ve yurtdışındaki terör yuvalarında çalıştığını, bunun ardından ise örgütün üst düzey yöneticilerinin yer aldığı “Mütevelli heyeti” toplantılarında davet edildiğini belirten gizli tanık, söz konusu toplantılardaki imamların isimlerini açıkladı.

Mütevelliler kaçak

Gizli tanık mütevelli toplantılarının farklı ülkeler yapıldığı, 2014 yılı Aralık ayında ise Fatih Üniversitesi’nde mütevelli heyetinin toplandığını, başkanlığını da FETÖ soruşturmaları kapsamında firari olarak aranan Mehmet Ali Şengül’ün yaptığını söyledi. Tanık, Mustafa Özcan, Suat Yıldırım, Mustafa Günay, Mehmet Ali Büyükçelebi, Yakup Kara, İrfan Durmaz (mali heyet başkanı), Şerif Ali Tekala’ın örgütün faaliyetlerini yöneten isimler olduğunu belirtti.

Masonlara hediye yağdırmış

Gizli Tanık, daha önce Masonlar ile yakınlığı belgelerle ortaya dökülen FETÖ elebaşının patronlarıyla ilişkisinin detaylarını anlattı. FETÖ elebaşının Masonlar ili arasındaki iletişimini sağlayan ismin Mustafa Eker olduğunun bilgisini paylaşan tanık, “Ermeni diasporası, Yahudi lobi başkanları, Mason loca başkanları ile Fetullah Gülen’in hediyeleşmelerine şahit oldum. Mustafa Eker’in, hem Ermeni lobisi hem de Mason locası ile samimi olduğunu ve sürekli gizli görüşmeler yaptığını biliyorum” dedi. Gizli Tanık ayrıca, Eker’in Ermeni lobileri ve Mosanlardan kendileri ile mücadele eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı şikayet ettiğini dile getirdi.

PKK imamları ortaya çıktı

Gizli tanık ayrıca, darbecilerin PKK’ya lojistik destekleri ve ByLock’cu bebek katillerinin tespit edilmesi sonrası ayan beyan ortaya çıkarılan FETÖ-PKK işbirliğinden de haberi olduğunu ifade etti. Tanık, FETÖ’nün PKK imamlarının Mütevilli üyeleri Mustafa Özcan, Şerif Ali Tekalan olduğunu açıklarken, iki ismin PKK’nın elebaşları ile görüşmeler yaptığını, hain planlara ilişkin olarak paylaşımlarda bulunduğunu vurguladı. Gizli tanık ayrıca 7 Şubat MİT krizi ile birlikte MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı hedef alan FETÖ’nün, PKK imamlarından Tekalan’ın Fidan için ‘Devlete ve millete ihanet eden kim olursa olsun yargı önüne çıkarılacak” dediğini aktardı.

Editör: TE Bilisim