14 Mayıs’taki mahkemesinde Ekrem İmamoğlu aleyhine konuşması istendiği yönündeki yalan beyanıyla içeriden çıkmak için CHP’yi arkasına almaya çalışan FETÖ Belediyeler İmamı Erkan Karaarslan’ın CHP’li belediyelerden aldığı milyonlarca liralık ihalenin dışında kurduğu saltanat gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, mahkemede verdiği ifadede FETÖ İmamı Karaarslan’ın danışmanı olmadığını kendisini sadece ihalelerden tanıdığını söyledi. Ancak Çerçioğlu ile Karaarslan arasındaki ilişki ihalelerden çok daha öte. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden milyonlarca liralık ihale alan FETÖ imamı aynı zamanda belediyeye kendi adamlarını yerleştirdi, bir çok kişiyi de belediye de önemli noktalara taşıdı.

“Onu göreve getirdim”

Çerçioğlu’nun yakından tanımadığını iddia ettiği Erkan Karaarslan, sevgilisi Özlem Bayraktaroğlu’nu Sarıyer’de nikah memurluğu görevini yürütürken Aydın Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı yapıldı. Karaarslan, ele geçirilen bir mektubunda Özlem Bayraktaroğlu’nu nasıl Aydın’da önemli bir kademeye getirdiğini şu şekilde ifade etti: “Benim Özlem’le epeydir süren bir ilişkim var, onu bu süreçte kaybetmek istemiyorum, Onu en son Aydın’a genel sekreter yardımcısı yapmıştım.”

Rezidanstan komşular

Erkan Karaarslan, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin parasını yönetmek ve örgüte aktarmak içinde önemli transferler yaptı. Tarihin en büyük yolsuzluklarının yaşandığı Ataşehir Belediyesi’nde Mali Hizmetler Müdürlüğü görevini yürüten Nermin Canyurt, Karaarslan tarafından Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde (ASKİ) Genel Müdür Yardımcılığı görevine taşındı. Canyurt, Karaarslan’ın şirketi Muhkem A.Ş’ye sahte evrakla ödeme yaptığı için Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyor. Hakkındaki tüm iddialar konusunda Özlem Çerçioğlu’nu suçlayan Nermin Canyurt ile Karaarslan bir ortak noktası daha var. İkisinin de CHP’nin yolsuzluğu ile özdeşleşen Buz Rezidans’ta dairesi var. Ayrıca Karaarslan, Kadıköy Belediyesi’nden getirip Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’na yerleştirdiği Figen Şenoğlu 2016’nın Ağustos ayında tutuklanmıştı.

Hâlâ aktif görevdeler

Belediyenin ilk genel sekreteri ve teftiş kurulu başkanı Önder Yeğen (Hale görevde), genel sekreter yardımcısı Bülent Bozbaş’ta Karaarslan’ın adamları. Ayrıca Aydın Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Alaattin Özçelik, Mali Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Volkan Zeytin ve ASKİ Mali Hizmetler Daire Başkanı Egemen Emre Beşli’nin Karaarslan ile bağlantıları tespit edildi.

Elemanlarını doldurmuş

Aydın Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki İmar A.Ş’nin Genel Müdürü olan Ümit Erkan’ın Erkan Karaarslan’ın eski çalışanı olduğu saptandı. ASKİ Yönetim Kurulu Üyesi olan Ahmet Murathan Bayrı da Karaarslan’ın eski çalışanı. Ayrıca Bayrı’nın Karaarslan’ın CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ile yaptığı görüşmede hazır bulunduğu görüldü. Bununla birlikte Aydın Belediyesi şirketleri olan Ege Et ve Aybel’in Eski Genel Müdürü Muharrem Şanlı’nın Erkan Karaaslan’ın bacağı olduğu ortayla çıktı. Söz konusu gelişmeler CHP’li belediyelerin Karaarslan’ın konuşmasından neden çekindiğini de gösterdi.

İstifa eden CHP’liye cevap: Mal varlığının hesabını vermeliSiyaset

Sözde çevreci CHP’nin son icraatı: Afişi kapatan ağaç, ağaç değildirSiyaset

Editör: TE Bilisim