Hasan Taşkın/Diriliş Postası

Ankara Gölbaşı’nda düzenlenen mitingde konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in, ‘Türkiye 70 sente muhtaç’ sözünü hatırlatarak, “Türkiye nereden nereye geldi? Sadece Asya ve Afrika ülkelerine Türkiye 5 milyar dolar yardım yaptı” şeklinde konuştu.

PKK’YA ATAMADIKLARI BOMBALARI ÖZEL HAREKÂT’A ATTILAR

Gölbaşı’nda bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekât Daire Başkanlığı’na, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman kapı açtıklarını, ilgilendiklerini ifade eden Gökçek, yıllar önce Gölbaşı Özel Harekât Dairesi’ni ziyaret ettiğini belirterek şunları söyledi: “Uçak niyetine bir tenekeyi dikmişler, uçak kaçırıldığı zaman nasıl kurtarılır bu tenekenin içinde eğitim yapıyorlar. Bunun üzerine dedim ki; buraya bizim bir tane uçak getirmemiz lazım. ‘Nasıl olur Başkanım?’ diye sordular. ‘Getirelim de görün’ dedim. İstanbul’dan hurdaya çıkmış bir uçağı satın aldık. TIR’lara yükledik getirdik, burada tekrar birleştirdik. O günden sonra birebir eğitimlerini hakiki uçağın içinde yapıyorlar. Güneydoğu’da bugün Özel Harekâtçılardan PKK’lılar kaçıyorlarsa, bunun en büyük nedeni, Ankara’daki Özel Harekâttır. Onlara biz ne yapsak ne kadar hizmet etsek, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak ne kadar yardımcı olsak azdır. O FETÖ alçağının askerleri Güneydoğu’da PKK’ya atmadıkları bombaları Özel Harekâta attılar.”

ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Miting meydanında Gölbaşı’na yapılan çalışmalara da değinen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Gölbaşı’na 1 milyon 113 bin ton asfalt döktük.

İstanbul ihalesini 2 milyon 200 bin ton olarak yapıyor. Biz 3 senede İstanbul’un döktüğü asfaltın yarısı kadarını Gölbaşı’na dökmüşüz. 281 kilometre imar yolu açtık, Yol açım-bakım ve tarım yolu olarak toplam 549 kilometre yaptık” diye konuştu. Gökçek, Gölbaşı yollarına 33 kilometre bariyer yerleştirdiklerini anlattı.

YARDIM DESTEĞİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Gölbaşı köylüsüne yem bitkisi, tohum desteği kapsamında 66 ton dağıttıklarını, 160 tane merinos ve Karaman tipi koyun verdiklerini anlatan Başkan Gökçek, 46 dekar yerde de taş toplama hizmeti yaparak tarlaları ekime müsait hale getirdiklerini ifade etti. Başkan Gökçek, ayrıca arı kovanı, arıcılık malzeme desteği olarak üreticilere 460 tane kovan verdiklerini kaydetti.

Gölbaşı’nda 8 bin 96 aileye 121 bin koli gıda dağıtımı yaptıklarının altını çizen Başkan Gökçek, şunları kaydetti: “3 bin 880 aileye 3 bin 880 ton yakacak yardımı yaptık.

Ayrıca 213 aileye devamlı olarak 3 sene boyunca 327 bin ekmek dağıttık, 2 bin 382 öğrencimize kırtasiye-kaban yardımı ve bot yardımı gerçekleştirdik.

Ayrıca değişik yerlere süs vazo ve figürlerinden 6 tane yerleştirdik, üç tane havuz yaptık, 2 tane de dekoratif saat koyduk. Otobüslerimizin sayısı 32’ye, kapalı durak sayısı 29’a çıktı.

Engelli araçlarımızın 21 tanesine lift yaptık, trafik işaret levhası olarak da 1433 tane yeni levha koyduk.”

Editör: TE Bilisim