Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, FETÖ’nün yönetici, mahrem ve kripto yapılanmalarına yönelik operasyonların devam ettiğini belirterek, “Elbette bunun devamı da gelecektir. Bu konuda ‘tüm mücadeleyi tamamladık’ şeklinde bir duyguya, rehavete kapılamayız.” dedi.

FETÖ ile mücadele ve yakalanan örgüt üyelerinin yargılanmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Bakan Gül, Türkiye’nin birliğine ve bekasını tehdit eden, 15 Temmuz’da 251 vatan evladını şehit eden eli kanlı terör örgütüne karşı mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini vurguladı.

FETÖ’YLE MÜCADELEDE ‘REHAVET’ UYARISI

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) konusunda özveriyle çalışan yargı mensuplarını kutlayan Bakan Gül, FETÖ’nün kripto bir örgüt olduğunu belirtti.

FETÖ ile mücadele konusunda rehavete kapılmaması gerektiğinin altını çizen Bakan Gül, “Mücadeleyi yaptık. Tüm isimler bunlardı, yargılamalar devam ediyor, başka isim çıkmayacak” yaklaşımının mücadeleye zarar vereceğini vurguladı.

“OPERASYONLARIN DEVAMI GELECEK”

FETÖ’nün yönetici, mahrem ve kripto unsurlarına yönelik operasyonların, soruşturmaların ve kovuşturmaların kararlılıkla sürdüğünü ifade eden Bakan Gül, operasyonların devamının geleceğini söyledi. ‘Tüm mücadeleyi tamamladık’ diyerek rehavete kapılmayacaklarını belirten Gül,  “Yargıda, mülki idarede, askeriyede nerede olursa olsun, örgütün tüm kripto, mahrem unsurlarıyla mücadele hukuk çerçevesinde devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

“ÖRGÜTÜN SAVUNMA TAKTİĞİNİN PARÇASI”

Gül, masumla suçlunun ayırt edilerek yargılama yapılması konusunda da titizlik gösterildiğinin, FETÖ’yle kararlı mücadelenin sonuna kadar süreceğinin altını çizdi.

Darbe girişimine katılan örgüt mensuplarının delillere rağmen inkarda bulunduğu ifadelerinin hatırlatılması üzerine Gül, şunları kaydetti:

“Bunun da üst aklın, örgütün özellikle savunma taktiğinin parçası olduğu açık. Talimat doğrultusunda, örgüt mantığı içerisinde yapıyorlar. Yargılamayı Türk yargısı, hakimlerimiz yapıyor. Dosyadaki, deliller, ispatlar değerlendirilerek yargılamalar yapılmakta. Bu konuda ne kadar inkar ederlerse etsinler, delilden sanığa giden bir hukuk sistemimiz var. Deliller değerlendirilerek, ülkemizde demokrasiyi, hukuku ortadan kaldırmak isteyen, 251 vatandaşımızı şehit eden hainlerle, hukuk çerçevesinde, kaldırmaya çalıştıkları Anayasaya, hukuka uygun şekilde yargılamalar gerçekleştirilmektedir. Hak eden, hak ettiği cezayı almaktadır. Bizim beklediğimiz, milletimiz adına Ömer Halisdemir’lerin, Erol Olçok’ların, 251 şehidimizin, polisimizin, askerimizin, vatandaşımızın kanına kasteden bu hainlerden hesabın sorulmasıdır. Elbette, kuruyla yaşın ayırt edilmesi, adaletin tecelli etmesi gerekiyor. Yargı da bunu yapmaktadır, yargıya güveniyoruz. Bu mücadelenin milletimiz adına takipçisi olacağız.”

Editör: TE Bilisim