Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da Ziraat Gençlik Festivali’nin kapanış töreninde konuştu.

Diyarbakır’ı istismar etmek için değil imar etmek, geliştirmek, yükseltmek ve huzura ve refaha kavuşturmak için çalıştıklarını dile getiren Başkan Erdoğan, Türkiye’nin hem kendini savunmanın hem de geleceğini inşa etmenin çabası içinde olduğunu ifade etti. Başkan Erdoğan, her iki konuda da önemli mesafeler katedildiğinin altını çizdi.

“TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİNİN İPİNİN UCU AYNI YERE ÇIKAR”

15 Temmuz 2016’da 251 vatan evladının şehit olduğu hain işgal girişimini gerçekleştiren Fetullahçı Terör Örgütü’nü (FETÖ) eleştiren Başkan Erdoğan, “Benliklerini bir dolara Amerika’daki şarlatana satan FETÖ’cüler ve İslam adına Müslümanları katleden DEAŞ’lılar ile kendi halkına, kendi ülkesine kurşun sıkan bölücü teröristlerin hiçbir farkı yoktur.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, adı ve iddiası ne olursa olsun, tüm bölücü terör örgütlerinin ipinin ucunun aynı yere çıktığını ifade etti.

Başkan Erdoğan, Diyarbakır’da çocuklara oyuncak dağıttı

“ETNİK AYRIMCILIK YAPAN KARŞISINDA BİZİ BULUR”

Kendine başka kimlik arayan, başka devlet arayan pek çok kişinin yakın tarihte de görüldüğü gibi evini de yurdunu da onurunu da kaybetmeye mahkum olduğunu dile getiren Erdoğan, “Bu ülkede etnik ayrımcılık yapan karşısında önce bizi bulur.” dedi.

Erdoğan, “Bu ülkede etnik ayrımcılık yapan karşısında önce bizi bulur.” dedi.

“MİLLETİMİZ GERÇEKLERİ GÖRÜYOR”

28 Mayıs 2013’te ağaç bahanesiyle başlatılan gezi olaylarında asıl amacın “ağaç” olmadığını, 17-25 Aralık’ta dertlerinin hukuk olduğunu belirten Erdoğan,  “Çukur eylemlerinde niyet hak, Suriye’de gaye adalet, 15 Temmuz’da gözetilen ülke, son ekonomik dalgalanmada işin aslı kur değildi. Hamdolsun milletimiz de bu gerçekleri görüyor.”diye konuştu.

Editör: TE Bilisim