Kırım Haber Ajansı’nda çıkan habere göre, Daha önce Kırım’ın Bahçesaray bölgesi Büyüksüren (Tankovoye) köyünde faaliyet gösteren yetenekli çocuklar yatılı okulunun (Tankovoye Lisesi) Ukrayna’nın başkenti Kiev’de yeniden oluşturulması için çalışmalarının başladığı bildirildi.

ATR televizyon kanalında konuşan Vladimir Vernadskiy Tavriya Milli Üniversitesi Rektörü Prof. Vladimir Kazarin, “Burada, Kiev’de yaşayanların kaliteli Kırım Tatarca eğitim alabilmeleri için şu an biz Tankovoye Lisesinin faaliyetlerinin Kiev’de yeniden başlatılması konusu üzerinde çalışıyoruz. Şu an söz konusu okulun nerede açılabileceği düşünüyoruz” diye konuştu. Kazarin ayrıca lise bazında uzaktan eğitim verilmesinin de planlandığını belirtti.

“FETÖ’NÜN UKRAYNA’DA YERİ YOK”

Bilindiği gibi Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, “Maarif Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında 4 Eylül’de bir protokol imzalandı. O protokol çerçevesinde Maarif Vakfı, Ukrayna da faaliyetlerine başlayacak. Mali kaynakları belirsiz olan bu FETÖ okullarının bundan sonra Maarif Vakfı’nın kontrolü altında kalmaya devam edeceğini düşünüyoruz. Böylece en yüksek devlet seviyesinde Maarif Vakfı’nı bir alternatif olarak görüyoruz. Gülen’in paralel yapılanmasına Ukrayna’da yer yok” diye bildirmişti.

Bahçesaray bölgesi Büyüksüren (Tankovoye) köyündeki yetenekli çocuklar yatılı okulu FETÖ’yle bağlantılı bir vakfın desteğiyle kurulmuştu. Lisede başlangıçta çoğu Müslüman ve Kırım Tatarı olan erkek çocuklar eğitim görüyordu. 2014 yılına kadar lisede düzenlenen sınavlar Türkiye tarafının temsilcilerince kabul ediliyordu. 25 yıldır Kırım’da faaliyet gösteren lisede çocuklar Ukraince, Rusça, Türkçe, Kırım Tatarca ve İngilizce dillerde eğitim görüyorlardı.

Erbil’de Maarif Okulu’na yoğun ilgi “Okulumuz açılmış olmasına rağmen kayıtlarımız devam ediyor”Dünya

“Maarif Vakfı’na devredilen okullar örnek oluyor”Dünya

Editör: TE Bilisim