Terör örgütlerine yakınlığı nedeniyle çokça tartışılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul’a ilişkin seçim çalışmalarına yönelik bilgiler verdi. Best FM’e konuşan Kaftancıoğlu, İstanbul’u kazanma konusunda çok iddialı olduğunu belirterek, “Mevcut yönetim anlayışından İstanbul’u kurtaracağız. Eğer bu seçimi kaybedersek, ben, benden daha iyi yapan birine bu görevi bırakırım. Ancak kazanacağımızı biliyorum. Elbette yenilgiyi de istifayı da düşünürüm” dedi. Kaftancıoğlu’nun istifa ederim çıkışı akıllara 2010 yılından bu yana defalarca bu vaadi tekrarlayan ancak her hezimette koltuğunu güçlendiren Kılıçdaroğlu’nu hatırlattı.

TABANDA İTTİFAK VAR

Kaftancıoğlu, ittifak konusuna da değindi. Resmi olarak ittifak kurulmadığını ancak, tabanda PKK’nın siyasi ayağı ve FETÖ destekli İP ile birlikte hareket ettiklerini dile getirerek, “İttifak konusunda zaten, halk ile ittifak var. Tabanda bizim Saadetliler, HDP’liler, İYİ Partililer ile ittifakımız var. ittifak yapıyoruz demiyoruz. Buna ihtiyacımız yok ancak taban da zaten doğal bir ittifak vardır” ifadelerini kullandı.

CHP’li Kaftancıoğlu, ayrıca milletvekillerinin aday olmasına sıcak bakmadığını belirterek Gürsel Tekin, Mahmut Tanal ve Akif Hamzaçebi’ye kapıyı kapattı.

Öte yandan, dün PKK ajansına konuşan Abdullatif Şener, HDP ile ittifaka yeşil ışık yaktı. Şener, “İttifaklar kurulabilir ama bu ittifakların kamuoyu algısıyla bağlantılı, hassas noktalarını da iyi izlemek gerektiğini düşünüyorum. Yerel seçimler kurumsal ittifaka elverişli değildir. Bu daha çok tabanda olacak bir şey.” ifadelerini kullandı.

CHP’NİN İSTANBUL ADAYI BUGÜN AÇIKLANIYOR

Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı bugün saat 19.30’da açıklanacak.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Saat 19.30’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımızı duyuracağız” dedi.

CHP’li Abdullatif Şener’den HDP ile ittifaka yeşil ışık!Türkiye

SİHA’lara karşı çıkan Sezgin Tanrıkulu’nun “Demirtaş” aşkı bitmiyorTürkiye

HDP oyları İzmir ve İstanbul’da CHP’yeTürkiye

Editör: TE Bilisim