FETÖ soruşturması kapsamında örgüte mensup olduğu için komiserlikten ihraç edilen şüpheli, komiser yardımcılığı sınavını kazanan adayların apoletlerinin alınarak FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen’e götürüldüğünü, Gülen’in de apoletleri polisleri kötülüklerden koruması için okuduğunu anlattı.

İLDEKİ TÜM GÖREVLİ POLİS VE İSİMLERİN LİSTESİ BULUNUYOR!

FETÖ’ye yönelik soruşturma kapsamında ifadesi alınan ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan şüpheli eski komiser H.E. ifadesinde, örgüte yönelik dikkat çekici beyanlarda bulundu.

2008’de görevli olduğu ildeki tüm örgüte mensup polislerden sorumlu ve il istişare grup toplantılarını düzenleyen şüpheli “il imamı” Bayram Ahmet Apak adlı şahısta, ildeki tüm görevli polislerin isimleri ve bilgilerinin olduğunu aktardı.

“SINAV SORULARI VE CEVAPLARI DAĞITILIYOR”

H.E, şüpheli Apak’ın, örgüte mensup tüm polisleri toplayarak, komiserlik sınav sorularını ve cevaplarını dağıttığını da anlattı. Birim sorumlusu olarak katıldığı bir il istişaresi toplantısında, sınavı kazanan örgüt mensubu komiser yardımcısı adayların sayısı kadar apoletin alınarak FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen’e götürüldüğünü anlatan şüpheli H.E, şöyle konuştu:

”Gülen’den kendisine verilen rütbeleri okuyup dua etmesi istenir. Gülen de paket halinde kendisine gelen rütbelere okuyup dua ettikten sonra tekrar bu rütbeler kurs bitiminde kursta başarılı olup mezun olan cemaat mensuplarına verilirdi. Bu apoletin görev sırasında bizi kötülüklerden ve belalardan koruyacağı düşüncesi vardı.”

Karabük ve İstanbul’da FETÖ operasyonu: 3 gözaltıSpor

FETÖ’nün “sanal kolu” çökertildi: 2754 kişi tutuklandıGündem

Editör: TE Bilisim