Kendi isteğiyle sürgün edilmiş

Kanlı darbe girişiminden 1 gün sonra FETÖ’cü terörist Bülent Mumay’ı ekranlara çıkarıp darbenin arkasında FETÖ’nün olmadığı konusunda propaganda yapan BBC’de 6 gün sonra yayınlanan yazıda, Başkan Erdoğan, “Türkiye’nin acımasız cumhurbaşkanı” ilan edilmişti. FETÖ’nün teröristbaşı Gülen’den de “Kendi isteğiyle ABD’ye sürgüne giden, müttefiklikten hasımlığa geçen din adamı” diye bahsedimişti.

Hâlâ “cemaat” diyorlar

Büyük ihanetin üzerinden 3 yılı aşkın süre geçmesine rağmen BBC Türkçe, bu hain örgütü için hâlâ “FETÖ” ifadesine yer vermekten imtina ediyor. BBC Türkçe’de yer verilen terör örgütü için “Gülen yapılanması”, “Gülen cemaati” gibi terör örgütünü legalize eden ifadeler kullanılmaya devam ediyor. Teröristbaşı Fetullah Gülen’den ise “Cemaatin lideri” şeklinde bahsediliyor.

Firari Dündar’a kucak açtılar

Yaptığı haberlerle FETÖ’nün en büyük destekçisi konumunda ise Deutsche Welle bulunuyor. Sürekli olarak KHK ile ihraç edilen FETÖ’cüler için mağduriyet karinesi oluşturma yönünde haberleri servis eden Almanya menşeli yayın organı, 15 Temmuz yazısını FETÖ’nün MİT TIR’ları ihanetinin firari sanığı Can Dündar’a yazdıracak derecede örgüt destekçiliği yapmasıyla meşhur.

Söz konusu skandal yazıda Dündar, FETÖ’cü darbecilere söz söylemek yerine uçurumun kenarından dönen Türkiye’yi ve suikasttan dakikalarla kurtulan Erdoğan’ı eleştirmişti.

ByLock’çuları aklamaya kalktı, FETÖ’cü sözde gazeteciler için ortalığı ayağa kaldıran Deutsche Welle’de de FETÖ ifadesinin yerine “Gülen yapılanması” ifadesi kullanılıyor.

Hem PKK’cı hem FETÖ’cü VOA

Eli kanlı bir diğer terör örgütü PKK lehine çok sayıda habere yer veren ABD’nin yarı resmi haber organı Voice Of America’da (VOA) da “FETÖ” adeta yasaklı kelimeler arasında. Örgütle ilgili yapılan haberlerde hâlâ “Gülen yapılanması” ifadesini kullanan VOA, bir anlamda terörist yapılanmayı aklama çabasını sürdürüyor.

Kaynak: www.fetogercekleri.com

Editör: TE Bilisim