Selefi olan Efkan Ala’dan İçişleri Bakanlığı koltuğunu devralan Süleyman Soylu, PKK’ya hendek kazdıran, devletin parasını Kandil’e gönderen, bununla da yetinmeyip yine devletin araçlarını bombalı saldırılar için kullanan terör destekçisi 28 belediyeye kayyım atayarak görevine hızlı başlamıştı. Bakan Soylu, önceki gün AK Parti Trabzon İl Başkanlığın tarafından düzenlenen bayramlaşma törenin de yaptığı konuşmada, terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirtirken, Türkiye’yi paramparça etmek isteyen üst akla da ayar verdi.

Hedeflerimizden sapmayacağız

Türkiye’nin 79 milyon vatandaşı ile birlikte hedeflerine ulaşmasının asla engellenemeyeceğini vurgulayan Bakan Soylu, cesaret ve kararlılık vurgusu yaparak, “Bu bir gün PKK, bir gün FETÖ, bir gün DAEŞ olacak. Bir gün ötekisini oyuna sokacak ve bir gün yetmedi, her birini oyuna sokacak. Biz bu ordunun ve bu milletin askerleriyiz. Sağımıza, solumuza, arkamıza ve önümüze bakmadan cesaretle 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize hep birlikte ulaşacağız. Bu konuda kararlı olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

PKK bedelini ödeyecek

Hakkari Şemdinli’de AK Parti Hakkari Milletvekili Adayı Ahmet Budak’ın çocuğunun gözü önünde PKK’lı teröristler tarafından katledilmesine değinen Süleyman Soylu, alçak örgütünün büyük bedel ödeyeceğinin sözünü vererek, “PKK terörü kıymetli bir arkadaşımızı içimizden aldı. Bilmelisin ki bunun karşılığını ve bedelini ödeyeceksin. Hakkari’de 1. sıra milletvekili adayımız olan bir evladımız, teşkilat başkanı olduğumda, ‘Burada bu mücadeleyi yapacaksın Ahmet Bey’ dediğimde, ‘Başımız üzerine. Ölümüm pahasına olsa bu görevi gerçekleştireceğim’ diyen Ahmet kardeşimize kalleş bir pusu kuruldu” ifadelerini kullandı.

ABD PKK’yı destekliyor

Soylu, ayrıca terör destekçisi belediyelere kayyım atanması sonrası “Endişeliyiz” açıklaması yapan ABD Ankara Büyükelçisi John Bass’ı topa tuttu. ABD’nin PKK’yı desteklediğini belirten Bakan Soylu, Bass’ın görevden alınması gerektiğini söyleyerek, şöyle konuştu: “Bir büyükelçi, neymiş, 28 belediyeye hükümetin, devletin terörden dolayı görevlendirme yapmasını doğru bulmuyormuş. ‘Peki 11 Eylül’ün failini Afganistan’da bulup niçin öldürdünüz’ diye adama sorarlar. Derdiniz neydi? Ne için öldürdünüz? Sabahtan akşama kadar DAEŞ terörü diyorsunuz. Madem teröre karşı dünyada ortak bir ittifakı ortaya koyuyorsun bugün sen PKK terörüne nasıl cesaret veriyorsun?”

Editör: TE Bilisim