Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bugünlerde OHAL ve KHK’lara karşı çıkarak, getirerek FETÖ’cü hainleri korumakla meşgul olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında gündemi sarsan bir iddia da bulundu. Bir televizyon programında konuşan Gökçek, Kılıçdaroğlu’nunFETÖ’çü teröristlerin 15 Temmuz darbe girişimini önceden öğrendiğini kaydetti.

Yüyde yüz biliyordu

Kılıçdaroğlu hakkındaki iddialarına dayanarak olarak, CHP liderinin danışmanı Murat Aksoy’un Eylül 2015’teki Şu anda darbe seçeneği bile Ankara’da konuşuluyor” sözlerini delil gösteren Gökçek, şunları ifade etti: “Danışmanının Kılıçdaroğlu’na haber vermemesinin ihtimali var mı yüzde yüz Kılıçdaroğlu’nun da darbeden haberi vardı.”

Yeni başkan Böke

Gökçek, ayrıca AK Parti karşısında üst üste 6 seçim kaybeden Kılıçdaroğlu’nun, üst akıl tarafından istenmediğini dile getirdi. Üst aklın CHP Genel Başkanlık koltuğuna düşündüğü ismi de açıklayan Gökçek, “O çok net çok açık olarak bir bayan aday. Selin Sayek Böke. Bu özellikle şu anda üst aklın CHP için hazırladığı bir isim ve kesin. Kılıçdaroğlu giderse gelecek olan isim o. Alevi olmayan bir ismin CHP içinde genel başkan olması çok zor” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim