Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, memleketi Denizli’de Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerinde açılış ve temel atma törenlerine katıldı. Burada vatandaşa hitap eden Bakan Zeybekci, Avrupa Birliği’nin FETÖ’cü darbecilerle, PKK sözcülerine verdiği desteğini eleştirirken, başkanlık sistemine de değindi. Bakan Zeybekci, Türkiye’ye demokrasi ve insan hakları dersi vermeye kalkan Avrupa’nın 15 Temmuz işgal girişiminde FETÖ’cü teröristlerden yana saf tutarak, iki yüzlülüğünü ispat ettiğini belirterek, şunları söyledi:

Alayı iki yüzlü

“Demokrasi havarileri var ya… ‘İnsan hakları, özgürlükler, basın özgürlüğü, barış, kardeşlik’ diyenler, işkenceye karşı duranlar var ya… Zannettim ki ertesi sabah bizim dostlarımız müttefiklerimiz Alman’ı, Fransız’ı, İngiliz’i, Belçikalısı, İspanyol’u, İsviçrelisi, ellerinde bayraklar, Türkiye’ye doğru yola çıkarlar bize destek için. Öyle bekledim. Evet, anında o gece yanımızda olan dostlarımız da vardı. Ama 5 gün sonra Almanya’nın en büyük dergilerinden birinin kapağında Türk bayrağının üzerinde dikenli telleri ve ‘Bir zamanlar demokrasi vardı’ yazısını da gördük hep beraber.”

Ciyaklama Avrupa’dan geliyor

PKK’ya sırtını dayayan, örgüte silah kuryeliği yapan, Kobani olaylarında 50 kişiyi katlettiren, örgüt propagandası yapan sözde HDP’li vekilleri “Lağım faresine” benzeten Bakan Zeybekci, devletin adaleti tesis etmek için gereğini yaptığını ifade ederek, “Türkiye Cumhuriyeti devleti, lağımdan çıkan fare gibi ensesinden tuttuğu gibi mahkemeye götürdü. Bu ülkenin bağımsız mahkemeleri, hakimleri gereğini de yaptı. Biz lağım faresinin ensesinden tutuyoruz, ciyaklaması başka yerden geliyor, Avrupa’dan geliyor” dedi.

15 Temmuz’da neredeydiniz siz?

15 Temmuz’da insanların şehadetine alkış tutan Avrupa’nın, HDP’li teröristler söz konusu olunca can havliyle Türkiye’ye saldırmaya başlayarak, alenen terör destekçisi rolüne büründüklerine aktaran Bakan Zeybekci, “16 Temmuz günü neredeydin onu söyle sen. Bu milletin milli iradesine, insan haklarına, özgürlüklerine, vatanına, her türlü yaşam hakkına kast eden hainler, bu milleti katlederken neredeydin onu söyle önce. Bu milletin canı yandı, 200’ün üzerinde masum can yandı. 2 bin 200 civarında kişi bundan sonra sakat olarak hayatına devam edecek. Sen o gün neredeydin, onu söyle. O gün orada değildin” diye konuştu.

Türkiye’nin önü açılacak

Türkiye’nin İslam dünyasının ümidi olduğu için 7 düvelin saldırısıyla karşı karşıya kaldığını dile getiren Bakan Zeybekci, başkanlık sisteminin Türkiye’nin üzerinde hesapları olanlara büyük darbe vurup, ülkeyi güçlendireceğini aktararak, “Bundan sonra Türkiye’de siyasetteki tereddütler de kalkacak. Bundan sonra Türkiye’de seçimler olduğunda ‘koalisyon mu olacak, kim kazanacak, kim ne yapacak’ diye tereddütleri de ortadan kaldıracak olan 2017’deki o referandumla bu milletin önü ilelebet açılacaktır inşallah.”

Editör: TE Bilisim