Fethullahçı teröristler tarafından tertiplenen 15 Temmuz darbe girişimi, Türkiye’yi korumak üzere sokaklara çıkan 79 milyon vatandaşı birleştirdi. Sivil hareketin yanı sıra siyasilerde, korsan bildirinin okunduğu dakikadan itibaren kalleş harekete karşı ortak irade koydu. Bu kapsamda Meclis’te, medya önünde sık sık tartışmalarına tanık olduğunu Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, darbeyi püskürten Türkiye’nin geleceğine ilişkin Çankaya Köşkü’nde görüşme gerçekleştirdi. 50 dakika süren zirve sonrasında iki lider ortak basın toplantısı düzenledi.

Provokatörlere dikkat

FETÖ’cü cuntanın darbe girişimini püskürtenin sokaklara akın edip, tankların üzerine yürüyen halk olduğunu belirten Yıldırım, “Tabii iş burada bitmiyor. Bundan sonra daha dikkatli olmamız lazım. Bu işler halledilirken durumdan vazife çıkaran provokatörler her zaman mümkündür. Bunlara fırsat vermememiz gerekir” dedi ve şöyle devam etti: “Bugün birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var, kardeşlik söylemini daha da geliştirmeye ihtiyacımız var.”

Gerginlik azalmalı

CHP lideri Kılıçdaroğlu ise yaptığı açıklamada, toplumdaki gerginliğin giderilmesine yönelik çalışmaların yapılması için harekete geçilmesi gerektiğini ifade ederek, “Bazı endişelerim vardı, Sayın Başbakan’a endişelerimi aktardım. Özellikle sadece emir dinleyen er ve erbaşlara yönelik şiddet olaylarının doğru olmadığını, bunların da soruşturulması gerektiğini ifade ettim. Toplumdaki gerginliği el birliğiyle, birlikte gidermek bizim görevimiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim