FETÖ’nün MHP’yi ele geçirme planının ana aktörü olan ancak plan hezimete uğradıktan sonra Pensilvanya projesi olan İP’i kuran Meral Akşener’in FETÖ sevdası bitmiyor.

Akşener, salı günü yapılan Grup Toplantısı’nda İP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok’u Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ilan etti. Hem de Ok’un FETÖ’ye yönelik itirafına rağmen.

İP’çi Ok, bir televizyon programının moderatörüne “Ben FETÖ’nün, Türkiye Belediye Başkanları Baş İmamıyım” şeklinde mesaj göndermiş, ardından da 15 Temmuz’da Türkiye’yi işgale kalkışan Fetullahçı Terör Örgütü’nün firari imamı İzzet Bilir ile çekilmiş bir fotoğrafını da yollamıştı. Bu gerçeğe karşın Ok’u aday göstermekten geri durmayan Akşener’in FETÖ ile ilişkisi epey derin. İP Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın bizzat FETÖ tarafından desteklendiğini itiraf ettiği Akşener için, Pensilvanya’da saltanat süren FETÖ elebaşı FETO’nun da “Onu koruyun” talimatı verdiği ortaya çıkmış, firari vatan haini Emre Uslu’da Akşener’i örgütün cumhurbaşkanı adayı ilan etmişti.

EL ÖPTÜRME YARIŞI

Öte yandan İP’lilerin Bahçeli’nin elini öpmesine öfke kusan Akşener, sözünü yedi. Akşener, adaylığını ilan ettiği İsmail Ok’a elini öptürdü. MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’ta bu pozu affetmedi. Sosyal medya hesabından Akşener’i hedef alan Enginyurt, “MHP Genel Başkanına el öptürüyor diye eleştiri getirenler,el öptürme ve el öpme yarışına girmişler. Allah kişiyi yaşarken söylediği her şeyi yaşatır diyen ne güzel demiş. Ha! Bu el öpen arkadaş kim derseniz? FETÖ Belediyeler imamıyım diyen, Balıkesirli İsmail kulları” dedi.

Editör: TE Bilisim