Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) “hakim ve savcı çalışma evleri“ne yönelik soruşturmada 5 kişi hakkında daha gözaltı kararı çıktı.

Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü, örgütün mahrem hakim ve savcı sınavları için hazırlık çalışma evleri soruşturmasında, Balıkesir, Manisa, Malatya ve Şanlıurfa’da 3 avukat, meslekten ihraç edilen hakim ve hakim adayı olmak üzere 5 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı.

Daha önce, Gümüşhane, Ankara ve Samsun’da içlerinde meslekten ihraç edilen hakim adayı, uzman yardımcısı ve 3 avukatın bulunduğu 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı.

SINIRI GEÇMEYE ÇALIŞAN FETÖ ŞÜPHELİSİ YAKALANDI

Edirne’de, yasa dışı yollardan Avrupa’ya kaçma girişiminde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi şüpheli, hudut askerleri tarafından yakalandı.

Edinilen bilgilere göre, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı Hudut Birliği askerleri, Yunanistan’a geçme teşebbüsünde bulunan kişiyi tespit etti.

Askerinin yasak bölge olarak belirlediği alanda yakalanan kişinin FETÖ üyeliğinden hakkında arama ve yurt dışına çıkış yasağı bulunan Tuğrul G. (30) olduğu belirlendi.

Dün de, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Dörtyol Mevkinde B.A’nın kullandığı otomobili durdurmuştu.

Yapılan kimlik kontrolünde araçta bulunan M.B, G.B, A.Ö ve M.Ö’nün FETÖ üyesi olduğu ve arandığı tespit edildi. Sürücü B.A ile FETÖ şüphelisi 4 kişi gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Keşan Adliyesine sevk edilen şüphelilerden B.A, “göçmen kaçakçılığı”, A.Ö ise “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklanmış, diğer şüpheli M.Ö adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Öte yandan şüphelilerden  M.B ve G.B de Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğünden gelen ekiplere teslim edilmişti.

Editör: TE Bilisim