MİT’in operasyonuyla ele geçirilen Reyhanlı katliamı sorumlusu terörist Yusuf Nazik, saldırı itirafında Suriye İstihbaratı’ndan emir aldığını, PKK adına eylem yaptığını açıkladı. Dönemin savcısı Özcan Şişman da ‘FETÖ üyesi’ olmaktan hüküm giydi.

2013 yılında saldırının ardından, aynı anda hem İran, Hem Rusya hem de ABD desteğiyle ayakta kalabilen emperyalizmin kuklası Baas Rejimini suçlamıştı. Katliamla bağlantılı olduğu iddia edilen toplam 35 kişi yakalanmış bunlardan 20’si tutuklanmıştı. Hazırlanan iddianamede, saldırının Suriye gizli servisi tarafından yapıldığı ileri sürülmüştü.

Türkiye’de Esed destekçisi olan sol sosyalist,Avrasyacı Ulusalcı ve Kemalist Ulusalcı kesimler ise hep bir ağızdan patlamanın Esed’le ilgili olmadığını suçlunun El Kaide ya da El Kaide’ye yakın başka gruplar tarafından yapıldığını iddia etmişlerdi.

27 Mart 2013 tarihinde Türkiye ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) toplantısında Türkiye elçisi Tacan İldem, bombalı saldırıyı ‘El Kaide unsurlarınca yapıldığını’ söyledi.

Öte yandan bu korkunç saldırıyı içeride de FETÖ’nün organize ettiği ve Fetullahçı polis ve savcıların Esed Rejimiyle birlikte planladığı iddia edilmişti. MİT’in o günlerde muhtemel eyleme karşı Reyhanlı Savcısı Özcan Şişman’a bilgi ilettiği; ancak daha sonra FETÖ’yle bağlantısı ortaya çıkan Şişman’ın bunu sümen altı ettiği ve dehşet verici patlama yaşanmasına yol açtığı ifade edildi.

FETÖ ve Esed bağlantısı iade edildikçe medya ve sanat dünyasında hakim pozisyonda olan mezhepçi Esed taraftarları saldırının üzeri örnek için canla başla Esed’i savunmuşlar saldırının asıl kaynağını korumaya almışlardı.

Aradan geçen 5 yıldan sonra MİT’in Dış Operasyonlar Başkanlığı’nın yaptığı başarılı bir operasyonla saldırı düzenleyen teröristlerden biri Suriye’de yakalanarak Türkiyeye getirildi ve adalete teslim edildi. Yer tespitinden sonra 9 ay süren takibin ardından MİT, TSK’dan da istihbarat ve operasyonel destek alarak Yusuf Nazik’i adli makamlara teslim etmek üzere yakaladı.

“TÜRKİYE DEVLETİ ÇOK BÜYÜKTÜR, HESABINI BİZDEN SORACAK”

Sorgusunda Emri Suriye istihbaratından aldığını belirten Nazik, “Türkiye devletinden kaçamadım, pişmanım. Beni Suriye’den yakalayıp getirdiler. Suriye’deki arkadaşlarıma sesleniyorum, yol yakınken dönün, Türk devleti bize sahip çıkar, kendi devletimiz bize sahip çıkar. Suriye devletine de sesleniyorum, Türkiye devleti çok büyüktür bunun hesabını elbet sizden soracak.” dedi. Saldırıyı Suriye istihbaratından kimin emrettiğini söyleyen Nazik, sorusunda ilişki ağlarını tek tek anlattı.

Esed destekçisi Perinçek’in gazetesi MİT operasyonundan rahatsız!Türkiye Planlayan Esed, organizatör FETÖ, katleden PKKTürkiye Reyhanlı zanlısı Yusuf Nazik, Ankara Emniyet Müdürlüğüne getirildiTürkiye

Editör: TE Bilisim