“Darbe olursa tankların üstüne ilk ben çıkarım” demesine rağmen 15 Temmuz hain işgal girişimini Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun evinde kahvesini yudumlayarak izleyen Kemal Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP’den skandal bir hamle daha geldi. CHP, 15 Temmuz şehitleri ve gaziler için toplanan yardım paraları için meclise araştırma önergesi verdi.

Araştırma önergesinin gerekçesinde, şunlar kaydedildi:

“Kampanyanın başlatılmasından bu yana 2 yılı aşkın bir süre geçmesine karşın, açılan hesaplarda ne kadar para toplandığı ile toplanan paraların nasıl harcandığı, ne kadarının şehit aileleri ve gazilere dağıtıldığı konularında, yetkililerce bugüne kadar kamuoyuna tatminkar herhangi bir açıklamada bulunulmamış, bu konuda yöneltilen sorular da cevapsız bırakılmıştır. Devlete duyulan güvenin zedelenmesine yol açan bu durum karşısında, konu hakkındaki mevcut şüphe ve tereddütlerin ortadan kaldırılabilmesi için siyasi sorumluluğunun gereği olarak TBMM tarafından, kampanyaya ilişkin banka hesaplarında toplanan paraların akıbetinin araştırılarak açıklığa kavuşturulmasına ve böylece tüm toplumun aydınlatılmasına ihtiyaç bulunmaktadır.”

KAHRAMANLAR YARGILANSIN DİYE AYM’YE GİTMİŞLERDİ

CHP, 15 Temmuz hain işgal girişiminde tankların altına yatan, darbecilere karşı direnen kahramanlara yargı muafiyeti veren 696 Sayılı KHK’nın 121. Maddesi’ne karşı çıkmış, aleni şekilde milli iradenin yargılanması istediğini dışa vurarak işgalci terör örgütü FETÖ’nünsözcülüğüne soyunmuştu.

FETÖ’cü hainler için Ankara’dan İstanbul’a kadar yürüyen Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Ağustos Yenikapı mitinginde millet korkusuyla katılmış, ancak Eylül ayının başında ABD eski Ankara Büyükelçisi John Bass ile yaptığı görüşmenin ardından “Kontrollü darbe” safsatasını uydurmuştu.

Aynı Kılıçdaroğlu, işgalci terör örgütü FETÖ’nün 17-25 Aralık darbe girişimi, MİT Tır’ları ihanetine suç ortaklığı yapmıştı.

Editör: TE Bilisim