15 Temmuz’da hain işgal girişimini gerçekleştiren FETÖ’ye yönelik operasyonlar aralıksız sürüyor. Tokat ve Tekirdağ‘da Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) “askeri mahrem” ve TSK’daki yapılanmalarına yönelik yürütülen soruşturmalar çerçevesinde 27 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

TOKAT’TA ‘MAHREM ASKERİ YAPILANMA’YA OPERASYON

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, terör örgütünün mahrem askeri yapılanmasına yönelik Tokat, Ankara, İzmir, Şırnak, Ordu ve Kocaeli’de 2 muvazzaf astsubay ile kapatılan askeri okulların 7 öğrencisi hakkında gözaltı kararı verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, zanlıları yaşadıkları illerde gözaltına alarak Tokat’a getirdi.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler emniyete götürüldü.

TEKİRDAĞ’DA 20 GÖZALTI KARARI

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’nün TSK’daki “mahrem askeri yapılanmasının” deşifresine yönelik soruşturma kapsamında, ankesörlü telefonlardan ardışık aramalar yaptığı belirlenen 20 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Bu kapsamda, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri 20 şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Hakkında gözaltı kararı çıkarılan şüphelilerden 16’sının muvazzaf asker, 2’sinin “mahrem imam”, 2’sinin de daha önce ihraç edilen asker olduğu belirtildi.

7 ilde FETÖ’nün TSK yapılanmasına operasyon: 12 gözaltıGündem

76 ilde FETÖ operasyonu: Bin 112 şüpheli hakkında gözaltı kararıGündem

Editör: TE Bilisim