CHP’nin, Çanakkale Şehitliği’nde içkili, halaylı ahlaksızlığı takdir eden bir karara imza attığı ortaya çıktı. Skandala karıştığı gerekçesiyle kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu’na sevk edilen CHP Bağcılar İlçe Başkanı Murat Sönmez ihraç edilmedi, tam aksine adeta ödüllendirilirmiş gibi yeninden ilçe başkanı seçildi.

Sabri İşbilen/Özel Haber

Ankara’dan İstanbul’a, FETÖ’cü ve PKK yancılarıyla birlikte adalet kisvesi altında Pensilvanya yürüyüşü gerçekleştiren CHP, günler süren teröre destek etkinliğinin ardından bu sefer de tarihin dönüm noktası olan her karışı şehit kanıyla sulanmış Çanakkale’de sözde adalet kurultayı yapmıştı. 4 gün süren skandal etkinlikte din düşmanı, milletin değerlerine karşı olan CHP’lilerin gece yarılarına kadar içki içtiği, şehitleri hiçe sayarak göbekli âlem yaptığı görüntülerle sabitlenmişti. Milleti çileden çıkaran görüntüler sonrasında CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, bu rezalete imza atanlarının partiden ihraç edileceği sözünü vermişti. Bununla birlikte CHP eski İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat’ın tespitleri doğrultusunda içki içtiği belirlenen CHP Bağcılar İlçe Başkanı Murat Sönmez, “Tedbirli Kesin İhraç” talebiyle Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti.

Kamuoyu şehitliği şaraplarıyla kirleten bu millet düşmanları hakkında ne karar verdiğini merak ederken, CHP’nin beklenildiği üzere dosyayı sümen altı ettiği ortaya çıktı.

Yeniden başkan seçildi

Kesin ihraç talebiyle Disiplin Kurulu’na sevk edilen Bağcılar İlçe Başkanı Sönmez’e ihraç bir yana dursun Çanakkale Şehitliği’nde içki içtiği için ödül verildi. Murat Sönmez, kısa süre önce düzenlenen CHP ilçe kongresinde 224 delegenin oyunu alarak yeniden Bağcılar İlçe Başkanı seçildi.

Kaftancıoğlu’nun kankası

Diğer yandan CHP’nin, şehitliği adeta istila eden İlçe Başkanı Murat Sönmez’in, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile yakınlığı dikkat çekiyor.

Sönmez’in İstanbul İl Başkanlığı’ndaki kongre sürecinde PKK seviciliği, Türkiye düşmanlığı, provokatörlüğü ayan beyan görülen Canan Kaftancıoğlu için delegelerle temas kurduğu ve “İstanbul Kongremizde Dr. Canan Kaftancıoğlu’nu blok olarak destekleyeceğiz. İstanbul için bir ilk ve tek karardır bu.

Delegasyonumuza sesleniyorum ve açık destek çağrımızı yineliyoruz” şeklinde demeçler verdiği görüldü.

Şehitlikte ‘Rezil istila!’Türkiye

Editör: TE Bilisim