Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan, dün FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin püskürtülmesinde tarihi bir görev üstlenen medya mensuplarıyla bir araya geldi. Erdoğan, hain FETÖ 15 Temmuz darbe girişiminin bilinmeyenleri ve bugün Yenikapı’da düzenlenecek olan mitinge yönelik çarpıcı açıklamalar yaptı.

12 bomba attırdık

Türkiye’nin istiklali ve bölünmez bütünlüğüne yönelik gerçekleştirilen hain eylemde kırılma noktasının Akıncı Üssü olduğunun altını çizen Erdoğan, “Akıncı Üssü’ne 12 bomba attırdık. Akıncı Üssü vurulunca FETÖ’nün darbe girişimi çöktü.  Bu işin bittiğine inanmıyorum, rehavete kapılmayacağız. Bu Çanakkale ruhudur. Milleti tankla topla sindiremezseniz” diye konuştu.

Tehlike geçmedi

Tehlikenin geçmediğini vurgulayan Erdoğan, üst akılın girişimlerine devam edebileceğini kaydederek, “Daha bittiğine inanmıyorum, biraz daha sürecek, rehavete kapılmayacağız. Üst akıl çok acımasızca oynuyor. Benim de, başbakanımızın da hataları var” değerlendirmesini yaptı.  Erdoğan, ayrıca Türkiye’deki darbe girişimine karşı hükümeti desteklemek yerine FETÖ’cü darbecilerin derdine düşen Batıyı da eleştirdi.

PKK’nın elebaşı Öcalan’ı Türkiye’ye teslim eden üst aklın buna karşılık olarak FETÖ’nün terörist başı Gülen’i aldığını söyleyen Erdoğan, kalleş yapının bir tek merhum Başbakan Necmettin Erbakan ile iyi geçinmediğini dile getirerek, “Bizimle de 2010’a kadar uyumluydular. Uyumlu olmadığı tek kişi var o da Erbakan’dı. Gülen ABD’yi bile ele geçirmek istiyor. Üst akıl neyi istiyorsa harfiyen yerine getirecekti. Darbe başarılı olsaydı zil takıp oynarlardı” şeklinde konuştu.

‘Ben yaver istemedim’

Cumhurbaşkanlığı Başyaveri Yarbay Ali Yazıcı’nın, FETÖ üyesi olduğunun belirlenmesinin ardından tutuklanmasını değerlendiren Erdoğan, “Ben cumhurbaşkanı olduğumda yaver istemedim. Yaver olmasına rağmen korumalarımla hareket ederdim” diye konuştu.

PKK ile FETÖ aynı

Erdoğan, ayrıca bir kısım muhaliflerin bugünkü mitinge HDP’nin çağrılmamasına karşın verdiği tepkiye de sert çıkıştı. Erdoğan, HDP’nin PKK’ya yardım ve yataklık yaptığını vurgulayarak, “Darbe ile terörü ayrı tutmam. PKK ile FETÖ’yü ayrı kefeye koymam. Böyle bir örgütle işbirliği yapanı davet etmem. Davet edersem, gazilere, şehitlere bunu anlatamam” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim