Zafer Budak / Diriliş Postası

FETÖ, PKK ve DHKP/C üyelerini de Avrupa’ya kaçırdıkları belirlenen 43 kişilik bir kaçakçılık şebekesi çökertildi. Çetenin Iraklı üyesi Fars Tahir Muhammed’in cep telefonundan MOSSAD, MİT ve polis kimlik fotoğrafları çıktı.

Türkiye’ye kaçak yolla giriş yapan kişileri Avrupa’ya götüren bir organizasyona yönelik 6 ay önce başlatılan çalışma sonucu, çetenin bazı kişileri sınırdan kaçak yollarla geçirdiği tespit edilirken, bazılarını da sahte pasaport hazırlayarak havalimanlarından Avrupa’ya götürdüğü belirlendi.

Çetenin sadece Türkiye’de faaliyet yürütmediği, başta Yunanistan olmak üzere Balkan ülkelerine kaçan FETÖ, PKK ve DHKP/C üyelerini Almanya ve Belçika’ya götürme organizasyonu da yaptıkları anlaşıldı. Çetenin kaçırdığı kişilerden bin ile 5 bin Dolar arasında para aldığı belirlendi.

Polis ekiplerinin çeteyi takibi sırasında örgüt üyesi ya da aranan 87 kişi gözaltına alınırken, yurt dışına kaçırılan 3 kişinin de iadesi sağlandı.

İstanbul merkezli Van, Antalya, Mardin ve Kocaeli’de 2’si sahte evrak hazırlanan ev olmak üzere 42 adres basıldı. Çete elebaşı Ali Öner’in de aralarında bulunduğu 43 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, 128 tanesi çalıntı olduğu belirlenen farklı ülkelere ait 415 pasaport, 218 çipli kimlik kartı ve sürücü belgesi, 330 adet farklı ülkelere ait vize yaprağı, bin adet pasaport, 120 mühür ve yüklü miktarda para ele geçirildi.

Gözaltına alınan ve çetenin sahtecilik kolunun başı olduğu belirtilen Iraklı Fars Tahir Muhammed’in cep telefonunda yapılan incelemede, MOSSAD, MİT’e ait fotoğraflar bulundu. Orijinalinden ayırmanın mümkün olmadığı sahte belgeler hazırladığı belirtilen Muhammed’in kendine hazırladığı sahte kimliklerle bütün Ortadoğu’yu gezdiği de belirlendi.

Editör: TE Bilisim