Diriliş Postası Ankara Temsilcisi Seda Şimşek/Ankara

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2022’de piyasaya sürülmesi beklenen yerli otomobilin markalaşma ve isim çalışmalarının sürdüğünü belirtirken, aralarında Körfez ülkelerinin ve Almanya’nın da bulunduğu 10 ülkeden bayilik talebi geldiğini aktardı. 15 Temmuz hain darbe girişiminde ağabeyini kaybeden Varank, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun FETÖ’nün siyasi ayağına ilişkin açıklamalarının şehit ailelerini üzdüğünü söyledi. Varank, Kılıçdaroğlu’nun iddialarını “saçmalık ve edepsizlik” olarak nitelendirdi. Varank, “nöbetçi bakan” uygulaması kapsamında geldiği Meclis’te, parlamento muhabirlerinin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayarak şunları söyledi:

CHP SAÇMALIYOR

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun FETÖ’nün siyasi ayağı iddialarına “CHP bir siyaset üretemediği için böyle tartışmalarla gündeme gelmeye çalışıyor” diyen Bakan Varank “CHP Genel Başkanı’nın söyledikleri çok açık konuşuyorum hezeyandan ibarettir. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızı suçlamak tam bir saçmalıktır. Sayın Cumhurbaşkanımızı suçlayacak şekilde bu hezeyanları sıralamak hem haksızlık hem de Türkiye’nin enerjisini boşa harcamaktır” dedi.

10 ülkeden bayilik başvurusu

Türkiye’nin otomobili projesiyle Türkiye’ye ait 100 elektrikli, bağlantılı ve mobilite ekosistemi inşa ettiklerini dile getiren Bakan Varank “Bu senenin ilk yarısında fabrikanın temelleri atılacak diye planlamalarını yapıyorlar. Bu yıl yine otomobilin marka lansmanıyla ilgili çalışmalarını son noktaya getirecekler ve 2022’nin sonunda inşallah piyasada Türkiye’nin otomobilini görmüş olacağız. Sınıfında rekabetçi bir fiyatla piyasaya çıkacak. Onlarca, binlerce talep var. Arabayı almak isteyenler, arabada çalışmak isteyenler, arabaya katkı sağlamak isteyenler, bir tarafını üretmek isteyenler, bayisi olmak isteyenler… Şu anda en az 10 tane ülkeden bayilikle ilgili, benimle irtibata geçtiler. Körfez ülkelerinden, Orta Asya ülkelerinden ve Almanya’dan talepler geliyor” dedi.

“FETÖ İLE AYNI DİLİ KULLANIYORLAR”

Son dönemde ortaya atılan iddiaların edepsizlik olduğunu ifade eden Varank “Cumhurbaşkanımızın, bu yapıyla mücadelesini herkes iyi biliyor. Cumhurbaşkanımızın bulunduğu Marmaris’e suikast timi gönderildi. FETÖ’nün siyasi ayağı, kendisine suikast timi gönderilen midir yoksa FETÖ ile aynı dili kullanan siyasetçiler midir? ‘Kontrollü darbe girişimi’ söylemi, FETÖ’nün bir söylemidir ve bunu Meclis gündemine, siyaset sahnesine taşıyan Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Bu sadece emin olun siyasetçileri değil, şehit yakınlarını da üzen bir hadisedir. Biliyorsunuz ben bu darbe girişiminde ağabeyini kaybetmiş biriyim. Benim ismim Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan albayların arabasından çıkmış, evimin adresi çıkmış. Biz FETÖ’nün siyasi ayağı olacağız ama onlarla aynı söylemi kullanan CHP siyasi ayağı olmayacak. Bu çok büyük bir edepsizliktir.”

Diriliş Postası Ankara Temsilcisi Seda Şimşek/Ankara

Editör: TE Bilisim