Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) firarisi basketbolcu Enes Kanter’in babası Mehmet Kanter’in, “FETÖ’ye üye olmak” suçundan yargılanmasına başlandı.

Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Mehmet Kanter ve avukatı katıldı. Sanık Kanter, duruşmadaki ifadesinde, Trakya ve İstanbul Medeniyet üniversitelerinde görev yaptığını, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ile hiçbir ilgisinin olmadığı yönünde savunma yaptı.

“FETÖ mensupları çorba vermiş”

Terör örgütü  FETÖ ile bağlantısının olmadığını, oğlu Enes Kanter’in rahatsızlığında ise FETÖ mensuplarının hastanede oğlunu ziyaret ettiklerini anlatan Mehmet Kanter, savunmasına, “Suçlamaları kabul etmiyorum. Enes, NBA’ye seçildiğinde çok mutluluk yaşadım. 2013 yılında oğlumun omzu çıktığında FETÖ mensupları onun yanına gitmiş. Hastanede çorba vermiş ve ilgilenmişler. Sonra ona demişler ki ‘senin burada kimsen yok biz sana sahip çıkarız.” sözleriyle devam etti.

“Aziz Sancar’la yarışacak seviyede bir akademisyenim”

Adli kontrol şartı kapsamında bulunan yurt dışı yasağının kaldırılmasını talep eden Mehmet Kanter, talebinin uygun görülmesi halinde oğlu ile görüşüp, onu FETÖ’den uzaklaştırmak istediğini vurguladı.

Oğlu dışında kendisini örgütle ilişkilendirecek hiçbir durum olmadığını dile getiren Kanter “Ben kendi halinde çalışmalarını yapan bir akademisyenim. Çalıştığım Trakya Üniversitesinde her yıl birincilik ödülü aldım.  Yaptığım çalışmalar ortada. Neredeyse Aziz Sancar’la kafa kafaya yarışacak seviyede bir akademisyenim.  Yurt dışı yasağımın kalkmasını talep ediyorum. Eğer yasağım kalkarsa her ne kadar reddetsem de gider oğlum Enes ile görüşür, onu bu bataklıktan çıkarırım.”

Editör: TE Bilisim