Türkiye’de Pazar günü 50 milyonun üzerindeki seçmen sandığa giderek, tercihini yaptı. AK Parti ile MHP’nin birlikteliğindeki Cumhur İttifakı’nın başarısının ardından bazı illerde başa baş giden seçimlerde, sürprizler yaşandı.

CHP-İP-HDP-Saadet ortaklığındaki Zillet İttifakı’nın Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayları resmi olmayan sonuçlara göre ilk sırada yer aldı. İstanbul’un sonucunu, itirazlardan sonraki incelemeler belirleyecekken, Başkan Erdoğan ve Binali Yıldırım, seçime ilişkin 3 Kasım 2002’den beri AK Parti’nin 15. kez seçimden birinci parti olarak çıktığını açıkladı.

TÜRKİYE DÜŞMANLARINDA RAHATSIZLIK

Ülke genelinde seçimler bir şenlik havasında geçerken, özellikle muhtarlık seçimleri sırasında bazı tatsız ve vatandaşların hayatlarına mal olan olaylar meydana geldi. Türkiye’deki seçimler, özellikle yurt dışına kaçan firari FETÖ’cüler ile yine PKK yandaşları tarafından da yakından takip edildi.

Seçim öncesi firari FETÖ’cü ve hainler, etnik ayrılıkçı terör örgütü PKK elebaşlarının Kandil’den verdiği talimatlar doğrultusunda Zillet İttifakı’nın başarısı için tırnaklarını yemeye başladılar.

Seçim sonuçlarının büyük bölümünün açıklanmasının ardından da, yaptıkları paylaşımlarıyla Zillet İttifakı’nın başarısızlığını algı operasyonuyla değiştirmek istediler.

MİT TIR’ları kumpasının sanıklarından olan Can Dündar da, her zamanki ezikliğiyle 31 Mart Yerel Seçimleri sonuçlarına ilişkin küstahça bir paylaşım yaptı. Casus John, AK Parti’nin sadece İstanbul Büyükşehir Belediye ile Esenyurt Belediye Başkanlığı seçimlerini değil, İslam’ı da kaybettiği iddiasında bulundu.

Sevinç çığlıkları atan firari Can Dündar’ın paylaşımları, vatandaşlardan büyük tepki alırken, Dündar’a İslam düşmanı ve kansızlık yakıştırması yapıldı.

Editör: TE Bilisim