Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Esed rejimi Münbiç’te” iddiasına ilişkin yaptığı açıklamada, “İstihbarat ile görüştüm, kesin birşey yok.” dedi.

Cumhubaşkanı Erdoğan, cuma namazının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. ‘Terör örgütü YPG/PKK’nın Münbiç’i Esed rejimine bıraktığı’ yönündeki iddialara ilişkin konuşan Erdoğan, “Suriye’nin Münbiç’e yönelik böyle bir psikolojik şu anda çalışma ve eylem içerisinde olduğunu biliyoruz. Orada kendi bayrağını dalgalandırmak istediği gibi bir durum olduğunu biliyoruz. Ortada kesinleşmiş bir şey yok. 1 saat kadar önce arkadaşlarımızla istihbaratla görüştük, kesin bir şey söz konusu değil. Şu anda tedbirlerimizi aldık. Heyet görüşmesi sonrası Putin ile yüzyüze görüşebilirim. Silahlı kuvvetlerimiz bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye olarak bölgede her türlü gerekli adımı atmış vaziyetteyiz” ifadelerini kullandı.

“PUTİN İLE SURİYE KONUSUNU ELE ALMAMIZ GEREKİYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sayın Putin ile hem telefon hem de bir Moskova veya Soçi ziyaretim olabilir. Bizim bunları (Suriye konusu) çok ciddi olarak ele almamız gerekiyor.” dedi.

İMAMOĞLU’NUN RANDEVU TALEBİ

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun randevu talebi hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Benim kapım herkese açık ama Bay Kemal’den izin alabilir mi bilmiyorum.” ifadesini kullandı.

Erdoğan, “Hedefimiz yarın Büyükşehir Belediye Başkan Adayımızla birlikte inşallah ilçeleri de açıklamak.” dedi.

PAKİSTAN’IN FETÖ KARARI

Pakistan Yüksek Mahkemesinin, FETÖ’nün ülkede terör örgütü ilan edilmesi için İçişleri Bakanlığı’na talimat vermesi ile ilgili Erdoğan, “Yani FETÖ’nün bir terör örgütü olduğunu onlar da ifade ettiler. Bundan sonraki süreç, oradaki kapatılan yerlerin vakfımıza devri meselesi. Şimdi o başlıyor. Yine bu arada Azerbaycan’da bazı olumlu gelişmeler var. Onların da bu gelişmelerle birlikte müjdelerini bu akşam, yarın sizlere verebiliriz.” şeklinde konuştu.

MSB’den Münbiç uyarısı: Kışkırtıcı eylem ve söylemlerden uzak durunGündem

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’dan Münbiç açıklamasıDünya

Editör: TE Bilisim