Mahallî İdareler Seçimleri’nde umudu olmayan CHP, 31 Mart öncesi Türkiye düşmanlarıyla bir araya gelerek avantaj sağlamanın yollarını arıyor.

Almanya’da Sosyal Demokrat Parti SPD ile dün görüşen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarın da Avusturya’da Sosyal Demokrat Parti SPÖ ile görüşecek.

Kılıçdaroğlu ve yardımcıları Ünal Çeviköz ile Faik Öztrak, propaganda dönemi için Türkiye düşmanlarından destek istedi. AK Parti’ye yönelik “karalama” faaliyetleri için uluslar arası iş birliği görüşmesi gerçekleştiren CHP’liler, Türkiye’yi Avrupa’da istemeyenler ile ‘görev bölümü’ yapıyor. 2013’teki Gezi Kalkışması’nın finansörlerinden Friedrich Ebert Vakfı’nda bugün bir konuşma yapacak olan Kılıçdaroğlu’nun ‘seçim umutlarını’ Avrupa’daki karanlık merkezlere bağladığı görüldü. Cumhur İttifakı’ndan sonra direnci kırılan ve muhalefet ittifakını da kuramayan CHP, dış odaklara yöneldi.

ERDOĞAN DÜŞMANLARI

Her fırsatta Türkiye’yi Batı’ya şikâyet eden Kemal Kılıçdaroğlu, yine Türkiye düşmanlarının kapısını çalarak; AK Parti-MHP’ye karşı program çıkarmayı teklif etti. Ankara’yı Avrupa’yla baskı altına almak isteyen Kılıçdaroğlu, seçimleri lehine çevirmek için zemin yokluyor. SDP’liler yakın geçmişte, “Türkiye’yi karıştırmak isteyenlere daha çok destek vereceğiz” açıklaması yapmıştı. Bölücü terör örgütü PKK’lıları ve ihanet odağı FETÖ’cüleri kollayan SDP ve SPÖ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da ‘Esas düşman kim?’ ifadesiyle “düşman” ilan etmişti. Avrupa Birliği’nin Türkiye ile müzakereleri kesmesini tavsiye edenler ile bir masa etrafında toplanan Kılıçdaroğlu da ‘düşmanlık ortakları’ SDP ve SPÖ’nün, “Türkiye nefes kesen hızla tüm demokratik alışkanlıklardan uzaklaşıyor” düşüncesinde birleşiyor. 1 Kasım ve 24 Haziran’da olduğu gibi, her seçim öncesi Avrupa’daki Türkiye düşmanlarının ayağına giden Kılıçdaroğlu’nun CHP’si içeride de FETÖ-PKK’yla iş tutuyor.

Editör: TE Bilisim