Türkiye’nin Rusya, Çin ile yakınlaşması, BRICS’e yaktığı olumlu ışık, İran ambargosunu tanımayacağını ilan etmesi sonrası küplere binen ABD Başkanı Trump, casus papaz Brunson’u bahane ederek Türkiye’ye yaptırım uyguladı. Yaptırım sembolik olsada ABD’nin saldırısı döviz üzerinden gerçekleşti. Trump’ın Türkiye’ye savaş ilan ettiği mesajı sonrası dolar 6.40’ı aştı. Türkiye, 15 Temmuz ruhuyla ABD’nin ekonomik darbe girişimine karşı tek yürek, Amerikan mandacıları da gün yüzüne çıktı. Milli medya dolar operasyonuna ciddi tepki gösterdi, Cumhuriyet, Sözcü ve Birgün ise ABD’nin verdiği rolü oynamaya başladı.

ABD’YE TEK LAF YOK

Cumhuriyet, “Bir modelin iflası” manşetiyle ekonomik kriz manipülasyonuna imza aterken, doların yükselişinin hukuk tanımamazlık ve demokrasi eksikliğinden kaynaklandığı yorumuyla FETÖ’nün ağzından konuştu. Sözcü ise “Piyasada kara cuma” ifadesiyle pes dedirtti. Kızıl Soros Osman Kavala’nın finanse ettiği Birgün, “Reis sonunda gemiyi batırdı” manşetiyle alçaklığın dibine vurdu. Birgün, ABD’ye tek laf etmeyerek tarafını belli etti. Birgün ayrıca dükkanların kapandığı gibi yalan haberlerle panik havası oluşturmaya çalmıştı.

ECZANE PROVOKASYONU

Siyonist Rupert Murdoch’un sahibi olduğu FOX’ta ekonomik tetikçiliğe soyundu. FOX tetikçiliğini öyle bir noktaya getirdi ki dövizin yükselişi nedeniyle ilaç stokunda azalma olacağı bununla beraber ölümlerin de yaşanacağı paranoyasını öne sürdü.

ABD MANDACILARI

Almanya’ya firar eden FETÖ casusu John Dündar’da ABD lehine paylaşımlar yaparken, azılı din düşmanı Ayşenur Arslan da beklendiği üzere düşman safını tuttu. CHP’nin Milli Mücadele karşıtı bir tavır takınması çağrısı yapan Arslan, şu sözlerle mandacılığını belgeledi: “Meral Akşener hemen iktidarın imdadına koştu. CHP ne yapar bilmiyorum ama muhalefet liderleri artık şunu görmeli: Türkiye’yi bu hale getirenlerin yanında saf tutarak Türkiye’yi kurtaramazsınız. Sadece suça iştirak etmiş olursunuz.”

Editör: TE Bilisim